Terug naar overzicht Terug

FC Emmen Golf Tour 2016 afgesloten


Op de bijzondere mooie, maar zeker niet gemakkelijke golfbaan van Golfbaan Zuid Drenthe in Erica werd de derde en laatste golfwedstrijd van de FC Emmen Tour 2016 gespeeld. Na een lange 9-holes wedstrijd onder een stralende zon, maar wel veel wind als moeilijkheidsfactor, pakte Gerry Vellema van Multievloer Emmen de dag overwinning. Tweede werd Niels van der Weerd (Golfbaan Zuid Drenthe) met Roy Kamst van Jokazon Zonwering als een goede derde.   


De Neary bij de dames werd gewonnen door Sonja van Breen (Multimove Webworks) en de Longest bij de dames kwam op naam van Arled de Vries van Nieuwe Start. Bij de heren was Roel Smelt succesvol door zowel de prijs voor de Neary als voor de Longest in de wacht te slepen. Dit alles leverde uiteindelijk dan ook het eindklassement op van de FC Emmen Golf 2016 competitie over drie wedstrijden: Golfpark Exloo, Hamelner Golfclub e.V. Schloss Schwöbber. Hiervoor telden de beste twee wedstrijden mee voor de punten.

Het rode jasje, de hoofdprijs aangeboden door Schomaker Mannenmode), kreeg Gerry Velema (50 punten) om zijn ranke schouders gehangen. Niels van der Weerd werd tweede met 47 punten en Roy Kamst eindigde met 41 punten op een mooie derde plaats. Onder leiding van toernooi directeur Martin Kavanagh werd ook FC Emmen Tour 2016 weer een groot succes.

 

Foto’s: Bennie Wolbers