Terug naar overzicht Terug

Drents Verbond en FC Emmen


Maandag 6 juni 2016 hebben meerdere amateurverenigingen besloten het Drents Verbond te smeden. Het Drents Verbond is een samenwerking tussen amateurverenigingen en FC Emmen om de Drentse regio te verbeteren.

(DZOH, de eerste club van het Drents Verbond. Foto: Bennie Wolbers)


Het is niet de bedoeling om enkel aan kennisuitdeling te gaan doen. Het doel is om een sportief bolwerk te gaan vormen in de regio Drenthe door een intensieve samenwerking op sportief, financieel, organisatorisch en maatschappelijk gebied. Dit kan bijvoorbeeld door groot inkoop, trainersopleidingen en commerciële trainingen.

 
(De eerste vijf clubs van het Drents Verbond. Foto: Bennie Wolbers)

Een negental verenigingen staan aan de basis van de samenwerking. DZOH, BDE, SVV ’04, SVBO & VV Emmen besloten maandag gelijk al tot de onderlinge samenwerking van het Drents Verbond, terwijl de overige 4 op een later moment met nieuws zullen komen over een mogelijke samenwerking. Het is de bedoeling is om met deze negen verenigingen het Drents Verbond op te bouwen om deze vervolgens langzaam uit te breiden naar meer deelnemende verenigingen. De negen ‘oprichtingsclubs’ zijn echter vereeuwigd in het logo van het Drents Verbond aan de hand van de negen sterren.