Terug naar overzicht Terug

FC Emmen haalt Rick ten Voorde terug naar Emmen


FC Emmen heeft Emmenaar Rick ten Voorde gecontracteerd. Daarmee wordt de laatste vacante aanvallende positie bij de eerste selectie, het komende seizoen ingevuld door een oude bekende. De 24 jarige Ten Voorde doorliep de volledige jeugdopleiding van FC Emmen. In seizoen 2008/2009 debuteerde hij na de winterstop in het eerste van FC Emmen tegen het toenmalige FC Omniworld en scoorde in 18 officiële wedstrijden 9 goals. Nadat hij 5 seizoenen voor eredivisieclubs speelde, vertrok hij naar de Duitse 2e Bundesligaclub SC Paderborn. Afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan FC Dordrecht waar elke aanvaller moeilijk uit de verf had kunnen komen. Zijn contract bij Paderborn werd per 1 juli 2015 ontbonden waardoor voor hem de weg vrij was richting een nieuwe club. Ten Voorde tekent voor één seizoen.


“We hebben Rick ten Voorde de afgelopen jaren gevolgd en diverse gesprekken gevoerd. Enerzijds omdat we altijd onze oud spelers belangstellend volgen, anderzijds omdat wij steeds het gevoel hadden dat Rick de volgende stap in z’n carrière kon maken door eerst een jaar in Emmen te laten zien wat hij kan. Dat kan hij laten zien in de JENS Vesting door voor al zijn vrienden, familie en bekenden lekker te voetballen en doelpunten te maken”, aldus algemeen directeur Wim Beekman.

Rick ten Voorde: “Ik kijk er naar uit terug te keren naar de club waar ik de jeugdopleiding heb doorlopen. Ik verwacht met het aanvallende spel van FC Emmen goed uit de voeten te kunnen en zo weer plezier in het voetbal te krijgen. Ik hoop dat ik het komende seizoen in het vertrouwde rood-witte shirt veel goals mag maken.”