Terug naar overzicht Terug

FC Emmen legt Rihairo Meulens vast


FC Emmen heeft overeenstemming bereikt met de 27-jarige Rihairo Meulens. De aanvaller keert na een avontuur van een halfjaar bij de Roemeense club Rapid Boekarest terug in Nederland. Meulens tekent voor 1 seizoen plus een optie voor nog een seizoen. Meulens begon zijn loopbaan bij de jeugd van Vitesse/AGOVV en speelde daarna bij FC Dordrecht, Almere City FC en Roda JC. In het afgelopen seizoen stond hij eerst onder contract bij FC Dordrecht maar vertrok in de winterstop naar Rapid. Rihairo Meulens had de pech dat zowel FC Dordrecht als Rapid Boekarest degradeerde. Hij is momenteel tevens international van Curacao waarvoor hij vier interlands heeft gespeeld.


Rihairo Meulens (links) in het tenue van FC Dordrecht.

“Rihairo Meulens is een speler die met zijn 27 jaar al 220 wedstrijden (29 doelpunten) in het betaalde voetbal heeft gespeeld, waarvan bijna een kwart op eredivisie niveau. Op basis van die statistieken kan je dus stellen dat hij tussen het niveau van eredivisie en de top van de Jupiler League zweeft. Wij verwachten dat hij met zijn aanvallende kwaliteiten en ervaring een goede impuls kan geven aan onze selectie”, aldus FC Emmen directeur Wim Beekman.

Rihairo Meulens: “FC Emmen wil aanvallend en attractief voetbal spelen, dat trekt mij enorm. In de gesprekken met de technische mensen van de club werd gezegd dat ze de komende jaren er nóg een schepje bovenop willen doen om voor promotie naar de eredivisie te kunnen spelen. Mijn hele profcarrière streef ik ernaar het hoogst haalbare te halen. De komende periode zal ik dit samen met FC Emmen proberen te doen.”