Zevenklapper FC Emmen tegen Rolder Boys

FC Emmen heeft de oefencampagne voortgezet met een zevenklapper tegen de zondag eersteklasser Rolder Boys. De 0-7 werd bereikt na een 0-3 ruststand. Topscorer was, evenals tegen Bargeres, Arjen Hagenauw die in de tweede helft een puntgave hattrick scoorde.

Opvallendste speler tot nu toe na twee wedstrijden is spits Arjen Hagenauw die al acht keer heeft gescoord. Uiteraard doelpunten tegen amateurs maar het gemak waarmee hij ook in Rolde op de voortreffelijke grasmat van sportpark Boerbos tot scoren kwam was mooi om te zien. Of er op termijn een basisplaats in zit moet worden afgewacht, want met de komst van nog twee aanvallers in Rick ten Voorde en Rihairo Meulens is de concurrentie voorin groot geworden. Verheugend was verder dat in de eerste helft  Sander Rozema weer van de partij was. Hoewel hij in de eerste trainingsweek nog wat aarzelingen had, speelde hij de 45 minuten gewoon uit. Niet inzetbaar waren de geblesseerden Boy Deul en Bart de Groot terwijl de nieuwkomers Meulens en Ten Voorde nog niet van de partij konden zijn.

Marnix Kolder was niet succesvol met deze poging.

Erixon Danso gaat twee tegenstanders uit de weg.

Sander Rozema speelde 45 minuten.

FC Emmen kwam in de achtste minuiut op voorsprong door Justin Mulder na een razendsnel uitgevoerde counter. Vijf minuten later verhoogde Frank Olijve met een diagonaal schot tot 0-2 waarna het een tijdje stokte. Wel veel dreiging van Emmer zijde van o.a. Erixon Danso die het in zich heeft de smaakmaker te worden. Hij was het dan ook die in de 37e minuut met een lichtelijk van richting veranderd schot er 0-3 van maakte wat tevens de ruststand was. Na de rust bleven aan Emmer zijde alleen Justin Mulder en Frank Olijve staan. Er stond een compleet andere achterste lijn in het veld met in het centrum Jens Jurn Streutker en Karel IJzerman die nog wat moeite met de passing hadden. Doelman Eser Elmali was Marko Meerits komen te vervangen maar bleef evenals zijn collega voor de pauze werkloos.

Arjen Hagenauw sticht gevaar.

Marcel Seip in balbezit (Foto’s: Bennie Wolbers).

De combinatie Arjen Hagenauw met rechterspits Josip Baric bleek al snel een dodelijke. De 0-4 van Arjen Hagenauw ontstond uit een voorzetten van Baric. De 0-5 was een fraaie want Hagenauw benutte een voorzet van Johan Kulhan  door de bal ineens op de slof te nemen. Nadat Hagenauw eerst nog een mooie gelegenheid onbenut had gelaten door af te geven in plaats van zelf te gaan en Jurjan Mannes de lat had geraakt, voltooide Arjen Hagenauw zijn hattrick door de 0-6 te scoren uit een voorzet vanaf links van Justin Mulder. Er ontstonden nog meer doelrijpe kansen maar gescoord werd er nog slechts een keer. Deze keer waren de rollen omgedraaid want toen bediende Arjen Hagenauw de naar binnen gekomen Josip Baric die de 0-7 op het scorebord zette.

Rolder Boys-FC Emmen 0-7. 8. Mulder 0-1, 13. Olijve 0-2, 37. Danso 0-3, 57. Hagenauw 0-4, 66. Hagenauw 0-5, 76. Hagenauw 0-6, 84. Baric 0-7. Scheidsrechter: Ten Horn. Toeschouwers: 750.
FC Emmen, eerste helft: Meerits; Bouws, Seip, Siekman, Jallo, Reinders, Rozema, Olijve, Mulder, Kolder, Danso.
Tweede helft: Elmali; Kulhan, Streutker, IJzerman, Kwee, Olijve, Mannes, Nijkamp, Baric, Hagenauw, Mulder.