Terug naar overzicht Terug

FC Emmen haalt op slotdag transfermarkt Youri Loen binnen


FC Emmen heeft enkele uren voor het sluiten van de transfermarkt overeenstemming bereikt met Youri Loen. De 25 jarige uit Nijmegen afkomstige linkspoot zette aan het einde van de middag zijn krabbel welke hem voor één seizoen aan de enige profclub uit Drenthe verbindt. Loen doorliep de jeugdopleiding van N.E.C. en stond tot deze zomer onder contract bij Sparta Rotterdam, maar werd afgelopen seizoen verhuurd aan Fortuna Sittard waar hij vrijwel alle wedstrijden speelde. FC Emmen hoeft geen transfersom op tafel te leggen om de komst van Youri Loen mogelijk te maken.

Jan Korte over Loen: “We zijn bijzonder content met deze laatste transfer, zo vlak voor het sluiten van de markt. Youri Loen is een welkome aanvulling op de toch nog ietwat kwetsbare linkerzijde van het elftal. In eerste instantie wordt Loen niet gehaald voor de basis omdat die naar tevredenheid staat, echter we denken dat Youri in potentie nog kan groeien en tijdens de speelminuten die hij gaat krijgen moet hij het maar laten zien.”

Youri Loen: “Ik ben zeer verheugd over het feit dat ik op de laatste dag van de transferwindow overeenstemming heb weten te bereiken met deze mooie club met ambitie. De start van de competitie is goed verlopen en ik denk dat Emmen met deze selectie een goed seizoen kan draaien. Aangezien de selectie niet te ruim is, ben ik er van overtuigd dat ik minuten ga maken en daarom kijk ik er naar uit om aan te treden in het rood-wit!”