Jong FC Emmen verliest in Leeuwarden

Jong FC Emmen heeft de uitwedstrijd tegen Jong SC Cambuur niet in winst kunnen omzetten. Na een 2-0 ruststand eindigde het duel in 3-0.

Jong FC Emmen verscheen in Leeuwarden met drie Onder 19 junioren in de basis met Thom Scheper, Emil Bijlsma en Nande Wielink. Talentvolle spelers ongetwijfeld maar nog niet gewend aan de hogere handelingssnelheid. Later vielen ook nog Merik Sliedrecht, Kjelt Engbers en Anthony Trajkosky in. De Emmer formatie was in de eerste helft de mindere van de beter combinerende Friezen. Dat Jong FC Emmen geen ingespeelde indruk maakte was niet zo verwonderlijk gelet op de weinige speelminuten die de jonge garde in de afgelopen twee maanden heeft gehad.  De 2-0 achterstand werd in een tijdsbestek van amper twee minuten opgelopen. In de 14e minuut opende Tyrone Conraad de score door in tweede instantie een kans af te werken. Kort daarop viel de 2-0 van Nico van der Bemt maar het schot van buiten de zestien werd van richting veranderd. Jong FC Emmen was af en toe wel dreigend maar grote kansen bleven uit. Junior Albertus zorgde in de 31e minuut nog voor een mogelijkheid door alert op een lange bal te reageren. Hij tikte de bal voor de neus van de doelman weg maar kon er onvoldoende richting aan geven. Enkele minuten later werd Albertus uit het veld gehaald ten faveure van Kjelt Engbers.

In het begin van de tweede helft viel de derde Cambuur treffer al na acht minuten via Rowdy van der Putten die doelman Eser Elmali kansloos liet. Het Emmer sluitstuk had daarvoor met enkele goede reddingen verhinderd dat de thuisclub op een grotere voorsprong kwam en ook na dit doelpunt bleef hij goed keepen. Jong FC Emmen tekende wel voor een betere tweede helft. Na een uur was het dichtbij een doelpunt toen Pascal Huser een vrije trap ineens op de dwarslat mikte. In het laatste kwartier kwamen er meer mogelijkheden. Merik Sliedrecht kwam goed door aan de rechterkant maar de voorzet op de goed geposteerde spits Kjelt Engbers kwam net te laat. Kort voor tijd lanceerde Merik Sliedrecht wederom Kjelt Engbers die zijn schot nu in een hoekschop zag eindigen. In de slotfase maakte de Australiër Anthony Trajkosky zijn debuut in Jong FC Emmen. De nog A-junior gaat een jaar lang op eigen kosten proberen progressie te maken.

Jong SC Cambuur-Jong FC Emmen 3-0. 14. Conraad 1-0, 16. Van der Bemt 2-0, 53. Van der Putten 3-0.
Jong FC Emmen: Elmali; Bakker, Wielink, Aslan, Reinders, Bijlsma, Albertus (38. Engbers), Huser (59. Sliedrecht), Scheper (83. Trajkosky).