FC Emmen O17 start met zege op FC Groningen

FC Emmen onder 19 had zich een andere competitie start voorgesteld dan in eigen huis met 1-1 gelijk te spelen tegen Argon JO19. De bezoekers kregen daarmee loon naar werken terwijl FC Emmen nog lang treurde over een gemiste strafschop die de stand op 2-0 had kunnen brengen.

In de eerste helft waren de partijen goed tegen elkaar opgewassen wat tot gevolg had dat er nauwelijks doelrijpe kansen waren. FC Emmen doelman Kjell Scherpen stopte in de beginfase een venijnig schot en zeven minuten voor de thee had spits Kjelt Engbers de 1-0 op zijn voet maar schoot voorlangs. Dat was het zo ongeveer. Na de rust trok de thuisploeg even feller van leer. Het tempo ging omhoog en na drie minuten had de nieuwe aanpak succes toen Kjelt Engbers de 1-0 binnenschoof. Twee minuten later kreeg FC Emmen de mogelijkheid om op 2-0 te komen. Middenvelder Anthony Trajkoski werd in de zestien gevloerd en de altijd zekere strafschoppennemer Kjelt Engbers nam de taak op zich de strafschop te verzilveren. Hij mikte keurig in de hoek maar het schot miste snelheid waardoor de Argon doelman tot held van zijn ploeg kon uitgroeien. Het vaak onnauwkeurig combinerende FC Emmen ontsnapte in de 65e minuut aan de gelijkmaker toen een doelpunt van Argon invaller Bergkamp werd afgekeurd tot grote woede van de gasten. Vier minuten later kreeg Argon een nieuwe kans toen Merik Sliedrecht een strafschop veroorzaakte. Dezelfde Bergkamp mocht vanaf elf meter aanleggen en faalde niet: 1-1. Het bleef vervolgens spannend maar aan de score veranderde niets meer.
FC Emmen JO19: Scherpen; Van den Berg, Berends, Deiman, Sliedrecht (71. Hemme), Bijlsma, Trajkoski, Scheper, De Grote (71. Jochem Scholten), Engbers, Ngendakumana.

Emil Bijlsma

Emil Bijlsma haalt uit.

Raphael

Raphael Ngendakumana (7) krijgt hier een vrije trap mee.

Kjelt Engers

Kjelt Engbers benut deze kans niet.

FC Emmen JO17-FC Groningen 5-1.
Het in de eredivisie debuterende FC Emmen onder 17 is het seizoen fraai van start gegaan met een 5-1 triomf op FC  Groningen JO17. Na een aftastend begin op sportpark Meerdijk-Noord, waarin de Groningers het betere van het spel hadden, stond FC Emmen tactisch gewoon beter en kwam terecht op voorsprong. Jearl Margaritha onderschepte een verkeerde bal van doelman Roorda van FC Groningen en maakte de kans in de 23e minuut koelbloedig af. Twaalf minuten later volgde een schitterende steekpass van Bas Aalderink op Thijs Dallinga en de stand werd 2-0 in het Emmer voordeel. Twee minuten voor de rust scoorden de bezoekers tegen met Abraham Misehary als schutter. Na de rust begonnen de gasten te drukken, maar FC Emmen bleef redelijke gemakkelijk overeind omdat er goed georganiseerd werd verdedigd. Slechts af en toe deelde FC Emmen een speldenprik uit. Maar de kentering kwam in de 65e minuut. Een goed lopende aanval, waaruit Freddy Quispel de bal meegaf en Jearl Margaritha de 3-1 kon laten aantekenen. In de 68e minuut was het helemaal klaar, toen Thijs Dallinga een corner van Freddy Quispel met een mooie kopbal promoveerde tot een goal: 4-1. In de 78e minuut van de officiële speeltijd doet Freddy Quispel nog een duit in het zakje, door met Thijs Dallinga mee te lopen en de opzij gelegde bal binnen te schieten: 5-1. Een goed resultaat om mee te beginnen. Een teamprestatie om trots op te zijn.
FC Emmen JO17:  Robin Jalving; Ben Scholte (77. Emiel de Vries) Aron Timmerman, Jordy Luchies, Lesley Osazee; Jerlmer Keen (76. Kjetil Brand), Bas Aalderink, Freddy Quispel, Jearl Margaritha (73. Ronan Zwaagstra), Thijs Dallinga, Luciano Carty.

FC Emmen JO15-Alphense Boys 1-2 (beker)
FC Emmen onder 15 is er niet in geslaagd de tweede ronde van de landelijke beker te bereiken. De formatie van trainer Robin Witte verloor in eigen huis met 1-2 van Alphense Boys dat in de competitie in dezelfde klasse zit als de Emmenaren. Na een helft spelen stond het nog dubbelblank en dat gaf de verhouding ook redelijk weer met aan beide zijden kleine kansjes. In het tweede bedrijf gingen de bezoekers beter van start en speelden dominanter. FC  Emmen had echter in doelman Yme Meier een uitblinker die enkele zekere scoringskansen onschadelijk maakte. In de 50e minuut werd hij echter geklopt met een treffer indirect uit een vrije trap. FC Emmen toonde veerkracht door binnen twee minuten terug te slaan. Jerany Lie-a-Lien was de aangever en Bjorn Plaggenborg de afmaker: 1-1. Drie minuten later kwam FC Emmen wederom op achterstand na een omschakelmoment die verkeerd uitviel en deze keer slaagde de thuisclub er niet terug te komen.
FC Emmen JO15: Meier; Dokter, Bjorn Klaassens , Dijk, De Roo, Schuiling (50. Meinen), Welles, Slor, Gierveld (36. Dion Klaassens), Plaggenborg, Draisma (36. Lie-a.Lien).

Bjorn Plaggenborg

Bjorn Plaggenborg scoort de 1-1.
Jeroen Welles

Jeroen Welles is zijn tegenstander de baas.

FC Emmen JO13-1-FC Volendam JO 0-4.
FC Emmen onder 13-1 verloor de eerste competitiewedstrijd thuis met 4-0 van FC Volendam JO13.  Het eerste kwartier was de wedstrijd volledig in evenwicht. Hierna nam FC Volendam steeds meer het initiatief en scoorde na 17 minuten uit een goede aanval de 0-1. De bezoekers kwamen steeds beter in de wedstrijd, met name doordat FC Emmen toenemend balverlies leed. Dat leidde na 22 minuten tot de 0-2, nadat de spits van FC Volendam vrij kon inkoppen. Vlak voor rust werd een vrije trap van 18 meter onhoudbaar binnengeschoten en daarmee de 0-3 ruststand aangetekend. Na de rust kwam FC Emmen goed uit de kleedkamer en werd Vincent de Munnik twee keer vrijgespeeld. Oog-in-oog met de keeper kon hij echter niet scoren. FC Emmen zette druk en kreeg ook nog een penalty die werd gemist door Kas Lamberink. FC Volendam kwam in de laatste tien minuten van de wedstrijd nog een paar keer gevaarlijk door en scoorde op de valreep nog de 0-4.
Een bij vlagen goed FC Emmen wist zichzelf niet te belonen. De 0-4 is dan ook enigszins geflatteerd te noemen. Dinsdag 13 september staat de volgende (uit)wedstrijd tegen FC Groningen op het programma.
FC Emmen JO13-1: Jipping:Tempelman, Zwikker, Funke, Falke (Meijer), Egberts, De Munnik, Boer (Kuik), Ridderbusch (Nijmeijer), Dijkstra (Zegiri), Lamberink.

ATC JO13-1-FC Emmen JO13-2 4-1
De Emmenaren van trainer Dick Kroezen kregen in Hengelo aanvankelijk weinig vat op de tegenstander. Ze liepen te veel uit de organisatie en kwamen dan ook in de twintigste minuut op achterstand. Daarna kreeg FC Emmen controle over de wedstrijd wat in de 29e minuut in de gelijkmaker resulteerde. een mooi opgezette aanval werd door Mustafa Usta keurig afgewerkt: 1-1. Na de rust hadden FC Emmen eigenlijk een strafschop moeten krijgen maar de scheidsrechter oordeelde anders waardoor de kans op een voorsprong verloren ging. Daarna viel vrij vlot de 2-1 en later in de wedstrijd voegde ATC er nog twee treffers aan toe. Toch was men bij FC Emmen er van overtuigd meer te hebben verdiend.
FC Emmen 13-2: Owen; Van Dijk, Zwaagstra, Bijkerk, Jongsma, Huls (Bosch), Scholtens (Dogan), Quispel, Kartoidjojo, Joesten (Jansen), Bisch (Usta), Van Velsen (Sehi).

FC Emmen JO11-2 – Rolder Boys JO 11-1  7-4