FC Emmen haalt maximaal resultaat uit matig duel

De wedstrijd RKC Waalwijk-FC Emmen werd gelardeerd met een hele schare prachtige vrouwen gehuld in luxe lingerie. In plaats van pupilletjes liepen de modellen met de spelers op naar de middencirkel onder de ogen van de smullende toeschouwers. Na afloop werd de gebruikelijke persconferentie zelfs geleid door Miss Belgium, wat wil een mens nog meer. Een leuke voetbalwedstrijd misschien nog, doch dat was net iets te veel gevraagd. Beide partijen maakten er een matig schouwspel van met uiteindelijk FC Emmen als de gelukkige winnaar en Rick ten Voorde als matchwinner vanaf elf meter.

Miss België voert de meute aan.

FC Emmen-trainer Marcel Keizer was de wedstrijd tegen Helmond Sport nog niet vergeten toen de Emmenaren met lege handen naar huis gingen terwijl ze eigenlijk hadden moeten winnen. Deze keer was het veldspel een stuk minder en kreeg de ploeg met de winst wellicht iets te veel maar ook dat gebeurt in de voetballerij. ,,We zijn de gelukkigste geweest”, beaamde de coach. ,,In de eerste tien minuten ging het nog redelijk maar daarna konden we het spel niet maken tegen een compact spelend RKC. Op zich was die vroege 0-1 natuurlijk heerlijk maar we werden er eigenlijk alleen maar onrustig van met veel onnodig balverlies. Na rust was het van onze kant heel slordig, zelfs de counters kwamen er niet goed uit. Over de hele wedstrijd genomen waren die benutte strafschop en een schot van Ten Voorde in de tweede helft onze enige wapenfeiten.” RKC trainer Peter van den Berg was er overigens van overtuigd dat FC Emmen geen strafschop verdiende waaruit de 0–1 viel. ,,Ik heb de beelden terug gezien en die overtreding was zeker een meter buiten de zestien. Daarnaast kreeg een Emmenaar later nog een keertje de bal in het eigen strafschopgebied op de arm. Toen floot de scheidsrechter echter niet.”

Rick ten Voorde schiet raak vanaf elf meter.

Tim Siekman (rechts) heeft een Waalwijker klemvast.

Jens Streutker lijkt de verkeerde weg op te gaan.

FC Emmen kreeg in de eerste helft slechts een mogelijkheid. Die werd afgedwongen door verdediger Jordy van Deelen die bijna op de achterlijn van RKC door de Waalwijker Mark Engberink werd gevloerd. De overtreding was echter net buiten de zestien maar dat ontging de arbitrage. Rick ten Voorde voerde de executie vanaf elf meter uit en bracht FC Emmen op 0-1. Een voorsprong die meestal een goed resultaat garandeert want van de dertien maal dat FC Emmen dit seizoen op 1-0 kwam ging er slechts een wedstrijd verloren en wel die een week eerder tegen Helmond Sport. Het viel echter niet mee om de voorsprong vast te houden. Bij RKC liep met Jordy Thomassen een goede spits rond die na een half uur de lat boven doelman Dennis Telgenkamp teisterde en rechterspits Moussa Sanoh die Tim Siekman veel hoofdbrekens kostte. Siekman liep in de duels een gele kaart op en toonde veel zelfbeheersing door een tweede prent te vermijden.

Tom Overtoom houdt de tegenstander niet helemaal volgens de regels in bedwang.

Marnix Kolder in de sandwich.

Ook RKC doelman Ralph Vos (in het rood) mengt zich in het strijdgewoel.

Een goed stel (Foto’s: Gerrit Rijkens)

Op de zouteloze eerste helft waarin bij FC Emmen Raymond Gyasi op een voor hem vreemde positie een zeer onopvallende rol speelde, volgde een iets aantrekkelijker tweede deel. De momenten waarop FC Emmen de hard werkende thuisclub aan het wankelen bracht, waren echter zeldzaam. Een uithaal met links van Rick ten Voorde in de 66e minuut, zijn doelpoging werd tot hoekschop verwerkt, en een bijna mogelijkheid twee minuten voor tijd toen Ten Voorde na een pass van Sander Rozema net iets te ver naar de zijkant werd gedrongen en dat was alles wat de gasten betrof. RKC zag een knal van Sanoh op de vuist van Telgenkamp eindigen terwijl invaller Derre Kwee zeven minuten voor tijd nog een bal van de eigen doellijn moest werken. Alles bij elkaar opgeteld en gewogen, kan worden gesteld dat FC Emmen iets te veel kreeg maar dat maakte de punten er niet minder welkom op.

RKC Waalwijk-FC Emmen 0-1. 16. Ten Voorde (strafschop)) 0-1. Scheidsrechter: Van Herk. Assistent-scheidsrechters: Weterings, Beijer. Vierde official: Teuben. Gele kaart: Engberink, Langedijk (RKC), Danso, Siekman (FC Emmen). Toeschouwers: 1800.
RKC Waalwijk: Vos; Ndefe (88. Seedorf), Janzen, Verkoelen, Engberink (82. Coster), Van Arnhem, Nieuwendaal, Rienstra, Sanoh, Thomassen, Langedijk (69. Yildirim).
FC Emmen: Telgenkamp; Van Deelen (58. Kwee), Seip, Streutker, Siekman, Rozema, Gyasi, Overtoom, Ten Vioorde, Kolder (76. Jallo), Danso (90. Mulder).