Terug naar overzicht Terug

FC Emmen op bezoek bij hekkensluiter RKC


Voor de tweede achtereenvolgende uitwedstrijd reist FC Emmen vrijdag naar de Langstraat zoals het gedeelde van Noord Brabant wordt genoemd met Waalwijk als centraal punt. Daar wacht RKC Waalwijk en op papier krijgen de Emmenaren het nergens gemakkelijker want de Waalwijkers hebben recentelijk de rode lantaarn heroverd na verlies tegen Almere City FC. Een waarschuwing is echter wel op zijn plaats want RKC Waalwijk won tot dus ver slechts vier keer, maar daar waren wel thuiszeges bij op VVV Venlo en NAC Breda: de huidige nummers drie en twee dus! Trainer Marcel Keizer: ,,We moeten daarom wel voor onderschatting waken. Op papier mogen we dan favoriet zijn, maar het moet nog wel even gebeuren.”


In vergelijking met de basisopstelling van een week eerder zal er in ieder geval één wijziging zijn. Middenvelder Jurjan Mannes is immers voor een wedstrijd geschorst na zijn vijfde gele prent. Verder zullen de aan hun herstel werkenden Boy Deul, Frank Olijve en Johan Kulhan niet van de partij zijn. ,,Met Boy Deul gaat het de goede kant op”, volgens Marcel Keizer. ,,Hij denkt al weer aan de wedstrijd van maandag tegen NAC Breda. Met Frank Olijve schiet het nog niet echt op, zo heeft hij vandaag (donderdag) weer niet getraind.”

Op 11 september vorig jaar stonden de ploegen in Emmen tegenover elkaar. FC Emmen had een serie van drie achtereenvolgende nederlagen opgebouwd en zat te springen om een succesje. Bij RKC Waalwijk liep het toen redelijk, de ploeg van trainer Peter van den Berg was de competitie goed begonnen met vier ongeslagen duels op rij en een kleine nederlaag tegen Jong PSV. In de JENS Vesting doorbrak FC Emmen de slechte reeks en wandelde met 6-1 over de Brabanders heen. Bij RKC werd het de tweede nederlaag in een serie van acht verloren wedstrijden waaronder het bekerduel tegen Helmond Sport.

Het huidige RKC Waalwijk verschilt nogal van de ploeg die op 11 september j.l. naar Emmen kwam. In de winterstop blies de clubleiding immers behoorlijk in de bus en haalde liefst vijf nieuwe spelers. Met Pieter Langedijk (Sparta), Jordy Thomassen (FC Den Bosch) en Moussa Sanoh (Jong PSV) werd een complete aanval gehaald naast Ron Janzen (SC Cambuur) en Kenny Anderson (Hearts of Midlothian). De selectie zag ook een vertrekker want spits Arsenio Valpoort ging naar het Heilige Land om bij Beitar Jeruzalem zijn goaltjes te maken. Ten tijde van de wedstrijd FC Emmen-RKC was hij nog een kleine sensatie en scoorde in Emmen al zijn vijfde goal van het toen nog prille seizoen. Daarna viel hij echter grotendeels stil. RKC ontving nog een transfersom voor Valpoort en daar was de penningmeester van RKC blij mee.