Terug naar overzicht Terug

FC Emmen gaat voor eerste thuiszege


Dat FC Emmen voor de eerste thuiszege gaat is natuurlijk niet zo verbazingwekkend maar het wordt wel hoog tijd. Alleen het thuisduel tegen Telstar leverde een puntje: de rest ging verloren. Of RBC Roosendaal de ideale tegenstander is om drie punten van te pakken is een ander verhaal. De Brabanders staan vijf plaatsen boven FC Emmen en hebben acht punten meer gepakt. In verdedigend opzicht heeft de Roosendaalse verdediging slechts 13 goals toegestaan wat bij FC Emmen met 25 tegen bijna het dubbele is. Nieuwe trainer René Hake moet dus voor een omslag zorgen wat in het eerste duel onder zijn leiding nog niet zichtbaar was. Hij heeft in ieder geval een beter inzicht in de mogelijkheden van zijn selectie gekregen en zag al zijn spelers afgelopen dinsdag aan het werk in het oefenduel tegen SV Meppen. In die wedstrijd zag hij o.a. Sander Fischer goed spelen en diens rentree lijkt zeer waarschijnlijk. Ook een keeperswissel behoort tot de mogelijkheden.
RBC Roosendaal heeft in de Turkse/Belg of Belgische/Turk Fuat Capa inmiddels ook een gediplomeerde trainer voor de rest van het seizoen. Het volgende seizoen lijkt hij niet beschikbaar wegens een mondelinge afspraak met een Turkse club. Capa begon met een 3-1 zege op Fortuna Sittard maar verloor afgelopen maandag met 3-1 van FC Volendam wat bepaald geen schande is. De resultaten van RBC in uitwedstrijden zijn nogal wisselvallig. Het won buitenshuis een keertje (tegen Telstar) maar verloor bijvoorbeeld van Almere City en AGOVV en het bekertoernooi eindigde in Spakenburg tegen de Topklasser met dezelfde naam. Capa kan tegen FC Emmen niet beschikken over vleugelspits Felino Jardim die zijn voorste kruisband in de rechterknie heeft afgescheurd. Ex-Emmenaar Niek Ripson zat in Volendam op de reservebank. Hij stond de eerste zes duels van RBC in de basis, raakte geblesseerd en heeft zijn basisplaats dus nog niet terug. Bij FC Emmen ontbreken Michel Poldervaart, Erik van der Ven en Pele van Anholt. 
In de reeks ontmoetingen tussen FC Emmen en RBC Roosendaal heeft FC Emmen thuis 12 van de 20 duels gewonnen. De meeste overwinningen stammen echter uit de jaren negentig en het begin van de 21e eeuw toen FC Emmen een topper in de eerste divisie was. Vorig seizoen kreeg FC Emmen thuis in de eerste wedstrijd van het seizoen een ongenadig 4-0 pak slaag van RBC. Van de elf basisspelers van toen zitten alleen Michel Poldervaart en Erik van der Ven nog in de huidige selectie maar zijn dus beiden wegens blessures niet inzetbaar.


 
Emmen-RBC uit 1998/99 met Roy Stroeve in duel met Maurice Verberne. Emmen was thuis ongeslagen en klopte ook RBC met 3-1.