Terug naar overzicht Terug

FC Emmen en SV Meppen in evenwicht


Trainer René Hake greep het duel tegen het in de Oberliga Niedersachsen uitkomende SV Meppen aan om de tweede keus speeltijd te geven. In de beginopstelling stonden met Hans Denissen, Eldridge Rojer en Johnny de Vries dan ook slechts drie basisspelers. Verheugend was daarbij de terugkeer van Sander Fischer en Kay Velda die beiden op een goede wedstrijd kunnen terugblikken. Wat ook voor doelman Pieter IJzerman gold die negentig minuten lang het doel mocht verdedigen. FC Emmen had het moeilijk om openingen te vinden bij de nummer vijf uit de Oberliga. De Duitsers verdedigden compact waardoor de probeersels van de Emmer aanvallers nogal eens mislukten. Wel kreeg Milos Malenovic na een kwartier een prima kans uit een hoekschop maar zijn kopbal werd door een verdediger van de doellijn gehaald. In de 32e minuut werd SV Meppen de eerste treffer in de schoot geworpen. Steven de Blok maakte bij een vrije trap voor SV Meppen hands in het eigen strafschopgebied. Aanvoerder Hüseyin Dogan schoot onberispelijk in. Kort daarop had het ook 0-2 kunnen staan na een verdedigingfoutje maar Pieter IJzerman maakte een prima stop.
 


Kay Velda aan de bal en kan een duw in de rug van Hüseyin Dogan (10) verwachten.

 

Milos Malenovic probeert Johan Wigger (rechts) uit te spelen.

Drie minuten voor de pauze werd FC Emmen het slachtoffer van een discutabele beslissing van scheidsrechter Holties. Bij een Emmer doorbraak scoorde Steven de Blok fraai maar Holties had een halve tel daarvoor afgefloten wegens een Duitse overtreding in de buurt van de zestien. Even afwachten hoe de aanval verloopt is dan toch de regel maar Holties gaf slechts een vrije trap. De overtreding was volgens heel FC Emmen echter binnen de zestien gemaakt zodat het dan een strafschop zou moeten zijn. Het feest ging niet door want de scheidsrechter legde de bal net buiten het strafschopgebied maar uit de vrije trap was de 1-1 dan toch bijna gekomen. Kay Velda mikte echter op de kruising van paal en lat.

 

Jeffrey de Visscher te midden van een zee van Meppeners.

 

Doelman Pieter IJzerman keepte een prima wedstrijd (Foto’s FC Emmen Media)


In de tweede helft kwamen o.a. Jeffrey de Visscher en Ruud ter Heide binnen de lijnen in een poging de stand een ander aanzien te geven. Het duel dreigde na korte tijd op een onvervalste Nederland-Duitsland uit te draaien na een te forse tackle van Jeffrey de Visscher op Johan Wigger. De Emmenaar werd voor vijf minuten naar de kant gestuurd waardoor SV Meppen overtal had. Maar het werd vrij snel negen tegen negen veldspelers omdat ook een Duitse verdediger na een zware overtreding naar de kant werd gestuurd. In die fase viel vervolgens de gelijkmaker via een laag schot van net buiten de zestien van Kay Velda. Het bleef daarna spannend maar grote, opgelegde kansen bleven in het resterende deel van het duel uit.
FC Emmen, eerste helft: IJzerman; Leonardo, Fischer, Görtz, Stolte, Velda, Denissen, Johnny de Vries, De Blok, Malenovic, Rojer.
Tweede helft: IJzerman; Piesche, Fischer, Görtz, Guus de Vries, Velda (64. De Groot), Malenovic, Stolte (85. Chery), De Visscher, Ter Heide, Leonardo.

 

Guus de Vries (15) in een kopduel met Hüseyin Dogan verwikkeld.(Foto: Gerrit Rijkens)