Beloften kloppen Ajax voor 20.000 toeschouwers

Jong Ajax speelde wel ruim een uur met tien man nadat Atouba met rood van het veld was gestuurd. De duizenden fans zagen Jong Heerenveen/ Emmen al vroeg in het duel de score openen. Samir Fazli werd de diepte ingestuurd en zag doelman Bizot iets te ver voor zijn doel staan. De Macedoniër krulde de bal vanaf een meter of twintig fantastisch over de Ajax goalie heen.
Na ruim twintig minuten bracht rechtsback Enrico Patrick met een prachtige voorzet vanaf de flank Elyounoussi en Huntink in kansrijke positie. De twee waren de verdediging van Jong Ajax te slim af en het was uiteindelijk Huntink die de bal in het dak van de goal knalde: 2-0.

Nog geen tien minuten later haalde de Ajacied Atouba Fazli neer in de zestien, waarna scheidsrechter Van der Scheer niet alleen naar de stip wees, maar de verdediger van Jong Ajax ook met rood van het veld stuurde. Het was vervolgens Rico Wolven die achter de bal ging staan. Zijn matig ingeschoten strafschop werd echter gestopt door doelman Bizot. Kort na de rust verhoogde Seymonson tot 3-0. Toch deed het tiental van Jong Ajax nog iets terug. Daley Blind zette vanaf rechts knap voor waarna de vrijstaande Darko Bodul eenvoudig binnen kon koppen: 3-1. Uit een corner verkleinden de tien Amsterdammers vervolgens nog via wederom Bodul tot 3-2.  Daar waar de spanning terug in de wedstrijd leek te komen, scoorde Jong Heerenveen/ Emmen nog geen drie minuten later alweer de 4-2. Tarik Elyounoussi was een aantal Ajacieden te slim af.  In de slotminuut bepaalde Seymonson de eindstand op 5-2.

Opstelling Jong Heerenveen/ Emmen: Oosterhof; Wolven, Djuric, Gouweleeuw, Huntink; Patrick (84. Bakker), Roorda, Shayesteh; Narsingh (49. Seymonson), Fazli (74. Sigurdsson), Elyounoussi