FC Emmen D-jeugd wint bekerkraker

Met vv Emmen D1 en RJO Heerenveen/Emmen D2 stonden de nummers één en drie uit de tweede divisie tegenover elkaar. De D’tjes van de vv Emmen zijn de verrassende koploper hoewel het die positie met FC Groningen/Cambuur D3 en RJO Heerenveen/Emmen D2 moet delen. In de D’tjes van de vv Emmen staan met Kjell Scherpen, Frenk Veldwijk, Glenn Arts en Thijs Oosting een kwartet spelers van wie de vaders ooit voor de profclub Emmen uitkwamen. Het grootste talent lijkt echter centrale verdediger Merik Sliedrecht, een type speler waarvoor de vele scouts aan de lijn zich de vingers aflikten. Ondanks de aanwezige kwaliteit bij vv Emmen was de jeugd van FC Emmen toch de sterkste. Het had twintig minuten nodig om de score te openen en nog voor de rust werd de voorsprong uitgebouwd tot 3-0. Jan Scholten (21e), Jochem Scholten (25e) en een treffer in eigen doel van vv Emmen verdediger Dave Smit, op een voorzet van Jan Scholten, betekende een gerustellende voorsprong voor de equipe van trainer Nico Haak.
Drie minuten na de pauze kwam de ploeg van trainer Frank Veldwijk terug tot 1-3 via een fraaie goal van rechterspits Sander de Grote maar echt spannend werd het toch niet. In de 46e minuut zorgde Jan Scholten met een prima doelpunt weer voor een verschil van drie goals. In de extra tijd bepaalde Sander de Grote de eindstand op 2-4 nadat doelman Roy Schepers in eerste instantie nog de inzet kon keren.
RJO Heerenveen/Emmen D2: Beugelink: Fokke, Muusse, Levon van Dijk, Harms, Luiklen, Jan Scholten, Bijlsma, Scheper, Roelof van Dijk, Jochem Scholten. In de tweede helft werden ingezet: Roy Schepers, Kain Hoogeveen, Timmer, Berends, Bos, Spang, Hindriks, Gierveld en Lambers.

Een volle tribune en de camera van RTV Drente voor de derby.

Jan Scholten kijkt toe hoe de bal voor de 1-0 in het doel verdwijnt.