FC Emmen gaat tegen Sparta Rotterdam de mist in

FC Emmen heeft de goede reeks die het in de competitie had opgebouwd niet kunnen doortrekken. Sparta Rotterdam won in een zeer mistige JENS Vesting met 3-1  en daar viel niet veel op af te dingen. Trainer Marcel Keizer had vooral een matige tweede helft van zijn ploeg gezien. ,,In de eerste helft deden we het deels goed, maar ook deels niet goed. We hebben aardig wat kansen gecreëerd maar ook kansen weggegeven. Het benutten van de strafschop zou een opsteker zijn geweest maar die werd gemist. Na rust kwamen we slecht uit de kleedkamer. We zijn niet in ons eigen spel gekomen. We moeten ook niet vergeten dat Sparta natuurlijk een goede tegenstander is.”

Drie veldheren op rij met v.l.n.r: Marcel Keizer, assistent-scheidsrechter Jansen en Sparta trainer Alex Pastoor.

Erixon Danso wil buiten om (Foto’s: Bennie Wolbers)

Zowel FC Emmen als Sparta Rotterdam had na de uitschakeling in de beker iets recht te zetten en dat was in de levendige eerste helft zichtbaar. Aan aftasten werd niet gedacht en aan beide zijden vielen kansen. Wel hadden de gasten vanaf het begin een overwicht en de 0-1 in de twaalfde minuut viel ook wel gemakkelijk. Een voorzet vanaf links kon door Paco van Moorsel zo worden ingetikt: 0-1.Drie minuten nadien had Boy Deul zijn ploeg aan de gelijkmaker kunnen helpen. Na een fraaie steekpass van Jurjan Mannes kwam Deul vrij voor de keeper maar faalde in de afwerking. Twee minuten later viel wel de gelijkmaker toen Erixon Danso werd weggestuurd door Marnix Kolder en zijn ren vanuit een lastige hoek met een treffer besloot: 1-1. FC Emmen liet vijf minuten later een mogelijkheid liggen toen Raymond Gyasi vanuit een hoekschop een voorzet gaf die ten onrechte door iedereen werd gemist.

Mart Dijkstra (8) wil de pas van Sander Rozema blokkeren.

Boy Deul in duel met Sparta aanvoerder Michel Breuer (Foto’s: Boudewijn Benting)

Sparta bleef onverdroten de aanval zoeken en nam na een half uur weer de leiding dankzij de Belg Loris Brogno die met wat heden ten dage een wereldgoal wordt genoemd vanaf rechts met links in de verste hoek knalde: 1-2. Maar kort voor rust kreeg FC Emmen een prima gelegenheid om het evenwicht weetr te herstellen. Erixon Danso werd net binnen de zestien gevloerd door Denzel Dumfries en scheidsrechter Pol van Boekel weer naar de stip. Dumfries, die een goede herinnering aan Emmen had omdat hij hier vorig seizoen zijn debuut in het profvoetbal maakte, kreeg geel. Marnix Kolder sloeg dit buitenkansje echter over door de paal te teisteren.

De eerste mogelijkheid na de rust was voor Erixon Danso die in het zicht van de haven een verkeerde keuze maakte en hoog over mikte. Drie minuten later volgde wat kenners al voelden aankomen. Roland Bergkamp had dit seizoen niet gescoord en de wedstrijd tegen FC Emmen kon wel eens de kans zijn om van de nul af te komen. Loris Brogno kreeg de ruimte om een voorzet op maat te geven en Bergkamp deed zijn oude club pijn door in te koppen: 1-3. FC Emmen vond daarna niet de middelen de opgelopen schade te repareren. Rick ten Voorde werd ingebracht voor verdediger Jens Streutker maar kwam niet echt in scoringspositie. Sparta invaller Johan Voskamp had kort voor tijd nog bijna de 1-4 op zijn naam gebracht maar schoot in riante positie naast.,,Het was allemaal net iets minder’’, verzuchtte trainer Marcel Keizer na afloop. ,,Kijken of we de volgende week tegen Achilles ’29 de nederlaag kunnen wegpoetsen.’’

FC Emmen-Sparta Rotterdam 1-3. 12. Van Moorsel 0-1, 17. Danso 1-1, 29. Brogno 1-2, 44. Kolder mist strafschop, 54. Bergkamp 1-3. Scheidsrechter: Van Boekel. Gele kaart: Mannes (FC Emmen), Dumfries (Sparta Rotterdam). Toeschouwers: 4089.
FC Emmen: Telgenkamp; Van Deelen, Seip, Streutker (65. Ten Voorde), Jallo, Rozema, Deul, Mannes (90. Mulder), Gyasi, Kolder (90. Kwee), Danso.
Sparta Rotterdam: Kortsmit; Breuer, Sanusi, Supusepa, Dumfries, Dijkstra, Van Moorsel (86. Vissers), Kwetting, MacDonald (64. Voskamp), Bergkamp, Brogno (80. Floranus).