Misser Marnix Kolder maakt einde aan fraaie reeks

Op slag van rust kreeg FC Emmen in het duel tegen Sparta Rotterdam een strafschop toegewezen. Normaal gesproken is dat een zekerheidje bij de Emmenaren want de laatste veertien strafschoppen in de Jupiler League werden zonder uitzondering benut. Marnix Kolder, eerder in het seizoen als twee maal succesvol vanaf elf meter, schoot echter op de paal. Aan de reeks benutte strafschoppen kwam aldus een einde. Voor de laatste misser moest worden terug gegaan naar het seizoen 2012/13 toen Wout Weghorst op 2 november 2013 een strafschop miste. De tegenstander was toen uitgerekend Sparta! Weghorst wilde drie minuten voor het einde per se de penalty nemen bij een 0-1 stand maar miste jammerlijk waardoor FC Emmen verloor.

Erixon Danso passeert doelman Kortsmit voor de 1-1.

Jordy van Deelen wordt van de bal af gehouden.