FC Emmen A1 buigt 0-2 om in 3-2 overwinning

FC Emmen A1-Be Quick 1887 A1 3-2
Na een helft spelen was het uit het zicht van de thuisploeg een onthutsende 0-2 tussenstand. En het was nog volkomen verdiend ook want de Emmenaren speelden gewoon erg zwak. Duels werden nauwelijks gewonnen en mede daardoor waren combinaties ver te zoeken. Logischerwijs konden hierdoor ook geen doelkansen worden gecreëerd en dat deed Be Quick wel. De Groningers zagen een doelpunt wegens buitenspel afgekeurd en FC Emmen doelman Rick Knigge redde een paar maal keurig. Kort voor de pauze kregen de gasten loon naar werken. Eerst scoorde de uitblinkende linkerspits Jari Slort met een diagonaal schot en op slag van rust verhoogde Rick Wiersma tot 0-2. Sombere gezichten bij het thuispubliek want het leek onmogelijk dit nog om te draaien. Dat laatste gebeurde echter toch. FC Emmen A1 had opeens wel de spirit om tot een goed resultaat te komen en tien minuten na de herstart verkleinde Bram Komduur tot 1-2. FC Emmen rook bloed en drong Be Quick terug op eigen helft. Twintig minuten voor het einde schoot Emil Bijlsma van dicht bij de gelijkmaker binnen en vijf minuten later was het helemaal feest toen de kleine dribbelaar Raphael Ngendakumana vanuit een moeilijke hoek de 3-2 op zijn naam bracht. Er was nog een kwartier plus vijf minuten extra tijd te gaan maar FC Emmen hield deze stand redelijk gemakkelijk vast.
FC Emmen A1: Knigge; Sliedrecht, Wielink, Van Dijk (70. Hensens), Smidt (55. Van den Berg), Bijlsma, Dos Santos, Komduur (65. Luiken), Ngendakumana, Grevink (46. Jochem Scholten), De Grote (82. Jan Scholten).

FC Emmen doelman Rick Knigge (in het geel) had over werk niet te klagen.

Niels Grevink lijkt hier te dunken.

Raphael Ngendakumana: klein maar dapper.

FC Emmen o.14-FC Utrecht o.14 2-1
Er moest een tijdje op worden gewacht maar eindelijk was er dan de eerste overwinning voor FC Emmen onder 14 (C2). Het leek aanvankelijk een zware dobber te worden tegen FC Utrecht dat goed uit de startblokken kwam en in de beginfase enkele kansen creëerde. Nadat de storm was geluwd kreeg FC Emmen meer grip op de wedstrijd. Het veld werd kleiner gehouden en de Utrechtenaren hadden daar geen antwoord op. Tot in de 27e minuut de 0-1 viel. Maar FC Emmen rechtte de ruggen en nog voor rust schoot Jeroen Welles uit een vrije trap de partijen op gelijke hoogte. Na rust was FC Emmen de bovenliggende partij en invaller Jerany Lie a Lien werd matchwinner. Hij promoveerde een voorzet tot doelpunt. Na het laatste fluitsignaal was er sprake van een enorme ontlading bij de Emmenaren die volgende week op bezoek moeten bij koploper Ajax onder 14.

FC Groningen C1-FC Emmen C1 6-0
Wie de uitslag ziet bekruipt de gedachte dat de Emmenaren er weinig van hebben gebakken. Maar dat was absoluut niet het geval volgens coach Paul Kamphuis die zelfs een van de betere wedstrijden van zijn team had gezien. Maar bij de thuisclub lukte bijna alles terwijl FC Emmen C1 soms onfortuinlijk was. Zo onthield de scheidsrechter de bezoekers zeker twee strafschoppen. Na een 5-0 ruststand werd na de thee nog slechts een tegentreffer toegestaan omdat de verdediging nu beter stond. Aanvallend werden soms via de zijkanten goede aanvallen opgezet, maar op de goede momenten ontbrak het dan in het midden aan een afwerker.
FC Emmen C1: Haak; Knol (Duinkerken), Ebbinge, Luchies, Van der Vlag, Deuring (De Vries), Aalderink, Brand, Ploeger, Scholte (Pichel), Carty.

FC Twente D1-FC Emmen D1 1-0
Op zich is een minimale nederlaag bij FC Twente D1 geen beroerd resultaat, maar echt tevreden konden de Emmenaren er toch niet over zijn. Vooral in de eerste helft werd er niet goed gevoetbald. De duels gingen meestal verloren waardoor de equipe van trainer Robin Witte niet in het eigen spel kon komen. Na tien minuten kwam het ook nog op een 1-0 achterstand. In de tweede helft volgden wat omzettingen die er in elk geval voor zorgden dat nauwelijks nog kansen werden weggegeven maar aanvallend bracht FC Emmen D1 te weinig. Al met al een verdiende zege voor de Twentse ploeg.
FC Emmen D1: Fransen: Jakobs (Dries), Sieljes (De Vries), Bulder, Mulder, Slomp (Mansaray), Roufs, De Jong, Meijles, Nijgh, Broers (De Roo).

FC Emmen D2-Frisia D1 2-1.
FC Emmen D2 moest het opnemen tegen het op de tweede plaats staande Frisia D1. In een gelijk opgaande eerste helft kwam FC Emmen D2 onfortuinlijk op achterstand door een misverstand in de achterhoede en dat betekende de 0-1 ruststand.  In de tweede helft was FC Emmen D2 duidelijk de bovenliggende ploeg en veroverde met veel afjagen voortdurend de bal. In de 50ste minuut kreeg FC Emmen D2 loon naar werken en scoorde Tim Nijmeijer de dik verdiende 1-1. FC Emmen D2 bleef druk naar voren houden en na een overtreding in de zestien meter schoot Kas Lamberink via een penalty de 2-1 binnen. De overwinning kwam niet meer in gevaar.  Een verdiende overwinning voor FC Emmen D2 die vooral door hard werken en overtuiging werd behaald.
FC Emmen D2: Sibon, Kuiper (Meijer), Zwikker, Falke, Tempelman, Gravelle, Zeqiri (Egberts), Jalving (Nijmeijer), Funke, Lamberink, Teuben (Ridderbusch).

ACV E1-FC Emmen E1 4-2

FC Emmen E2-Sweel E1 4-8.
FC Emmen E2 had eerder in de week in Leeuwarden nog gelijkgespeeld in een oefenduel tegen SC Cambuur en leek daardoor veel zelfvertrouwen te hebben getankt. Maar het pakte totaal anders uit want de jongste Emmenaren hadden een totale offday. En omdat tegenstander Sweel best goed speelde, resulteerde het in een forse nederlaag. Bij rust stond het nog 1-3. De Emmer doelpunten werden gescoord door Alseny Cisse 2, Rinse Sietsma en Jesse Stolte.