Terug naar overzicht Terug

FC Emmen gaat op bezoek bij MVV


MVV heeft tot dus ver negen goals geïncasseerd wat exact gelijk is aan het aantal malen dat de verdediging van FC Emmen is gepasseerd. Het verschil zit hem in het aantal gescoorde goals wat zoals bekend bij FC Emmen nog een onderontwikkeld gebied is. Om wat meer schwung in de aanval te brengen heeft trainer Harry Sinkgraven besloten om Pedro Beda vanaf de bank te laten beginnen en een basisplaats te gunnen aan Steven de Blok. ,,We hebben voorin moeite de bal vast te houden”, legt Sinkgraven uit. ,,Beda heeft hard gewerkt, daar heb ik geen aanmerkingen op. Hij is echter meer een speler van de acties en we hebben nu iemand nodig die de bal in de ploeg kan houden.” Steven de Blok is de enige Emmenaar die dit seizoen heeft gescoord. Hij was twee maal succesvol voor het beloftenteam van SC Heerenveen/FC Emmen.
De buitenwacht maakt volgens Harry Sinkgraven van het ontbreken van scorend vermogen een probleem. Wat het feitelijk toch ook een beetje is want een profclub die bij de start van de competitie na vijf duels nog niet heeft gescoord is tamelijk uniek. ,,De spelers weten dat zelf natuurlijk ook best”, zegt de trainer van FC Emmen. ,,Wat we moeten doen is door gaan met keihard trainen en het vertrouwen uitstralen dat het goed komt.”
In de achterste lijn zijn wegens blessures bij Timothy Cathalina en Kevin Görtz ook enige wijzigingen aangebracht. Het duo wordt vervangen door Joos Valgaeren en Hassan Bai Kamara. Voor Hans Denissen is het een terugkeer in Maastricht want MVV was zijn laatste club voordat hij zijn heil in het buitenland zocht.
MVV mist vrijdagavond middenvelder Tom Daemen die wegens twee maal geel in een wedstrijd moet rusten. Scheidsrechter is Mario Diks.