Terug naar overzicht Terug

Jong Oranje: zeven redenen om erbij te zijn 1. Een nieuwe generatie

Nieuw elan bij Jong Oranje. De generatie Drenthe, Velthuizen, De Guzman, Aissati en Emanuelson is inmiddels te oud om in aanmerking te komen voor Jong Oranje, dus is het tijd voor nieuwe talenten. Even wennen misschien, maar de ambitie van de nieuwe generatie is groot. Een geheel nieuwe lichting start in Emmen met de kwalificatiereeks voor het EK 2011 in Denemarken. Op die eindronde kunnen weer tickets worden verdiend voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen.

 2. De grootste talenten van NederlandIn Jong Oranje verzamelen zich de grootste talenten van Nederland. Voor de volgers van het topvoetbal zijn dat al bekende namen. Denk aan Leroy Fer en Georginio Wijnaldum van koploper Feyenoord, Ricky van Wolfswinkel van FC Utrecht en de Ajacieden Siem de Jong, Vurnon Anita en Mitchell Donald. Over de grens trainen en spelen Nacer Barazite (Arsenal), Jeffrey Bruma (Chelsea) en keeper Tim Krul (Newcastle United) elke dag met de grote sterren van het Engelse voetbal.  

3. Starten tegen Finland

 In de EK-kwalificatie moet Jong Oranje zien af te rekenen met Spanje, Finland, Polen en Liechtenstein. ,,Spanje, Polen en Finland zijn altijd gevaarlijke tegenstanders’’, zegt coach Cor Pot daarover. ,,Maar zij zijn ook bang voor ons. Dit is een hele goede lichting, met veel mogelijkheden’’, aldus de opvolger van Foppe de Haan die zeer blij is dat zijn ploeg juist in Emmen van start gaat met de EK-kwalificatie. ,,Het publiek is hier altijd zeer enthousiast en positief. De mensen hebben een echt Oranjehart en de steun van het publiek hebben we hard nodig.’’

4. Goede herinneringen

Jong Oranje bewaart goede herinneringen aan Emmen. In de vorige EK-kwalificatiereeks versloeg de formatie van toenmalig coach Foppe de Haan in maart 2008 Estland met 3-0. Voor volle en enthousiaste tribunes zorgden debutant Jonathan de Guzman (2) en Ismaïl Aissati voor de treffers. 5. Topsportweek in DrentheIn de provincie Drenthe rijgen de topsportevenementen zich dezer dagen aaneen. Nadat de Vuelta het Drentse land heeft aangedaan is het nu dus de beurt aan Jong Oranje.  

6. Schappelijke entreeprijs

Voor 8 euro heeft elke toeschouwer een comfortabele zitplaats in het FC Emmen Stadion. Een stoeltje op de hoofdtribune kost 2 euro meer. Het stadion loopt zo goed als vol, maar er zijn nog kaarten verkrijgbaar. Vanaf 18.00 uur zijn de stadionkassa’s geopend. Natuurlijk geldt: vol = vol, dus wees er snel bij.

7. OranjeweekendjeNa Jong Oranje-Jong Finland komt een dag later ook het Nederlands elftal in actie. Een onvervalst Oranjeweekendje dus. Jong Oranje staat aan het begin van een kwalificatiereeks, terwijl Oranje zich al verzekerd heeft van WK-deelname. Zaterdag oefent het Nederlands elftal in Enschede tegen Japan, aanvang 14.00 uur.

 Jong Oranje – Jong FinlandVrijdag 4 september 19.30 uur, FC Emmen StadionStadionkassa’s open vanaf 18.00 uurKaartjes kosten €  8,-   

 

Nacer Barazite is vrijdag van de partij (Foto: KNVB)