Jong SC Heerenveen/FC Emmen onderuit tegen AZ

AZ kwam goed uit de startblokken op sportpark Skoatterwâld. Al na vier minuten liet Nick van der Velden de thuisclub schrikken door op de paal te schieten. Tien minuten later was het aan de andere kant wel raak. Luciano Narsingh toverde zich op rechts langs een drietal tegenstanders. Zijn lob kon door doelman Heijblok nog net uit het doel getikt worden, maar kwam wel bij Steven de Blok terecht. Die kopte simpel binnen, 1-0. De vreugde duurde niet lang. AZ, met onder andere Swerts, Van der Velden en Luijckx in de gelederen, liet de bal gemakkelijker gaan en kreeg ook nog de hulp van Wesley Wakker. Zijn breedtepass werd onderschept door Jonatas de Jesus die vervolgens zo door kon steken op doelman Harm Zeinstra en dat betekende 1-1.
De gasten liepen nog voor rust uit naar een 1-3 voorsprong. Nadat Jesus net over had geschoten en Swerts het zijnet had geraakt, leverde een Alkmaarder combinatie door het centrum van de defensie een treffer op. Morten Nielsen bediende Jesus op maat en schoot zijn tweede van de avond binnen.In de slotfase profiteerde Messaoud van een klutssituatie in het Friese strafschopgebied, 1-3. Na rust bepaalde Jesus de eindstand op 1-4.

Jong sc Heerenveen/Emmen: Zeinstra, Lazaro (Akouili 70), Kopic, Djuric, Stolte, De Vries, Wolven, Narsingh, Wakker (Eriksson 46) ,Van Anholt, De Blok (German 58).

Steven de Blok (links) scoorde tegen AZ.