Terug naar overzicht Terug

FC Emmen gaat op bezoek bij hekkensluiter


Dat blijkt nu al uit de cijfertjes. Behaalde FC Emmen in het vorige seizoen 17 punten uit 34 wedstrijden, nu al zijn 26 punten gepakt in 25 wedstrijden. Scoorde FC Emmen over het seizoen 2011/12 slechts 24 doelpunten, nu reeds staat de teller op 31. Vrijdag kan FC Emmen er nog beter op staan indien het een positief resultaat behaald in de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven.

Met FC Eindhoven gaat het dit seizoen bepaald niet naar wens. De Lichtstad bewoners claimen al maanden lang de laatste plaats in de Jupiler League wat een forse afknapper is ten opzichte van het vorige seizoen toen het als derde eindigde en in de beginfase zelfs wekenlang de ranglijst aanvoerde. Kwaliteitsverlies zal zonder twijfel een belangrijke oorzaak zijn hoewel de club in november nog een poging deed om de ploeg weer op de rails te krijgen door trainer John Lammers op non-actief te zetten. Opvolger Pascal Maas heeft het tij echter ook niet kunnen keren en is momenteel trainer van een spelersgroep die al negen nederlagen op rij heeft geleden . Tien verliesbeurten op rij zullen de Eindhovenaren echter ten koste van alles willen vermijden, een ‘makkie’ zal het daarom zeker niet worden voor FC Emmen.

FC Eindhoven-FC Emmen staat voor de 28e keer in de geschiedenis op het programma. De thuisclub won elf maal terwijl FC Emmen zeven keer met winst naar huis ging. Negen keer eindigde de ontmoeting in een gelijkspel. De wedstrijd in Emmen eindigde op 16 november j.l in een 2-2 gelijkspel. In de selectie van FC Eindhoven zijn er na de winterstop wel enige nieuwe gezichten bij gekomen. Zo spelen nu Gianluca Maria (ex-NEC en ex-PSV), Furkan Alakmak (ex-NEC en ex-RKC) plus Anthony van der Hurk en de teruggekeerde Theo Lucius regelmatig. Topscorer is Serhat Koc met 9 goals.

Scheidsrechter is Rutger Bekebrede en de volgende Emmenaren staan op de nominatie om bij de eerstvolgende gele kaart een vrije avond te hebben: Kay Velda en Kelvin Maynard hebben zes maal geel achter hun naam staan waarvan laatstgenoemde wegens een rode kaart natuurlijk niet mag spelen. Said Bakkati en Antoine van der Linden hebben elk vier maal geel gekregen. Bij FC Eindhoven ontbreekt Marco Ospitalieri wegens negen maal geel.


Opstelling FC Emmen: Van der Vlag; Görtz, De Wit, Van der Linden, Kunst, Hiariej, Almubaraki, Velda, Wijks, Ter Heide, Mamedov. Kelvin Maynard is geschorst, Elson do Rosario Almeida en Said Bakkati geblesseerd.