FC Emmen C-jeugd revancheert zich in beker

FC Emmen had het opnieuw niet gemakkelijk tegen Emmen C1 wat vooral in de eerste helft zichtbaar was. Een oorzaak daarvoor was ook het matige spel van de FC Emmen formatie. Er werden veel fouten gemaakt waardoor de ‘andere ‘ Emmenaren in de wedstrijd konden blijven. FC Emmen nam na dertien minuten spelen nog wel de leiding toen Kjelt Engbers na goed doorzetten scoorde. Negen minuten later stond echter de gelijkmaker op het scorebord die werd ingeleid door FC Emmen verdediger Remco Bos. Hij speelde te zacht terug op zijn doelman waardoor Sander de Grote, hij gaat het volgende seizoen naar FC Groningen, kon onderscheppen en in een doelpunt omzette: 1-1. Er volgden nog kansen over en weer, o.a. door Jochem Scholten die alleen op doelman Jan Wolters leek af te gaan maar struikelde.
Na de pauze stond er een ander FC Emmen C1 op het veld. Er werd in een hoger tempo gespeeld en de duels werden meestal gewonnen. Jan Scholten maakte er in de 43e minuut na een assist van Engbers 1-2 van en Jochem Scholten tilde zeven minuten later de stand naar 1-3. Kort daarop moest doelman Jan Wolters van vv Emmen geblesseerd uitvallen en werd bij gebrek aan een reserve keeper vervangen door veldspeler Glenn Arts. De invaller werd nog een maal gepasseerd door Jochem Scholten die uit de rebound, na een schot van Twan Berends, de eindstand op 1-4 bepaalde.
Emmen C1: Wolters (56. Seigers): Harms, Koudenburg, Arts, Van der Berg, Smit (61. Zwiers), Veldwijk, Klaver, De Grote, Scherpen.
FC Emmen C1: Scherpen; Hoogeveen, Mol, Bos, Timmer (44. Berends), Luiken (44. Hindriks, 56. De Graaf), Fokke, Jochem Scholten, Ngendakumana, Engbers, Jan Scholten (51. Gierveld).