Terug naar overzicht Terug

FC Emmen G-voetballers in actie tijdens tweede speelronde Bijzondere Eredivisie


Afgelopen zondag reisde ons G-voetbalteam af naar het Van Donge & De Roo stadion in Rotterdam voor de tweede speelronde van de Bijzondere Eredivisie bij Excelsior. Zoals gebruikelijk stapte de ploeg in de spelersbus voor de lange busrit richting het westen van het land. Daar stonden twee wedstrijden op het programma, namelijk tegen de thuisploeg en ADO Den Haag.


Excelsior Rotterdam
De eerste wedstrijd was de wedstrijd tegen de thuisploeg. FC Emmen begon licht gehavend aan de wedstrijd, want de ploeg moest het doen zonder Annelie, die helaas geblesseerd achterbleef in Emmen. FC Emmen begon goed aan de wedstrijd en schoot uit de startblokken. Dankzij twee doelpunten van Keano en een doelpunt van Ruben stond al vrij snel 0-3 op het scorebord. Excelsior deed wat terug door de 1-3 te scoren, maar daarna werd het publiek in het Van Donge & De Roo stadion opgeschrikt door een op het oog zware blessure voor Mike. Onder luid applaus van de ruim 400 aanwezigen verliet Mike per brancard het veld. De wedstrijd moest nog uitgespeeld worden en na de onderbreking wist Keano zijn hattrick te complementeren door de 1-4 op het scorebord te zetten. Een goede wedstrijd, aldus trainer Jan Dijkgraaf: ”Het was een mooie wedstrijd waarin de taken goed werden uitgevoerd. Je kan zien dat de trainingen zijn vruchten afwerpen.”

ADO Den Haag
De tweede wedstrijd was tegen de residentieclub uit Den Haag. Na de knappe overwinning op Excelsior was FC Emmen erop gebrand om ook de tweede wedstrijd winnend af te sluiten. Het spel golfde op en neer. FC Emmen kwam op een 1-0 voorsprong dankzij Dominik, maar ADO maakte al snel de gelijkmaker. Toch bleef Emmen goed voetballen en was het Khalid die de Emmenaren weer op een voorsprong zette, 2-1. Helaas hield ook deze voorsprong niet lang stand en voor rust maakte ADO nog de 2-2. Na rust maakte Vera haar debuut als keeper en zij zag dat Ruben FC Emmen op een verdiende 3-2 voorsprong schoot! Helaas wist Emmen wederom niet de voorsprong vast te houden, want weer kwam ADO langszij. In het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord en dus eindigde een spectaculaire wedstrijd in 3-3.

Ongeslagen vertrok de ploeg weer uit Rotterdam. Gelukkig ook met de geblesseerde Mike. Na een bezoek aan de huisartsenpost kon hij gelukkig mee terug in de spelersbus en werd hij vol enthousiasme bijgepraat over de laatste wedstrijd door zijn teamgenoten.

De volgende speelronde in de Bijzondere Eredivisie laat nog even op zich wachten. Op 12 maart komt de ploeg van trainers Gert Willems en Jan Dijkgraaf weer in actie. Dan reizen ze af naar FC Groningen om te spelen tegen de groen-witten en tegen Ajax.

Foto’s door Erik Spiekman