O15 wint met ruime cijfers, O21 speelt opnieuw gelijk

FC Emmen O21 moet nog altijd wachten op de eerste overwinning van het seizoen. De ploeg van trainer Nico Haak speelde op bezoek bij Willem II O21 echter wel voor de derde keer op rij gelijk. Net als vorige week tegen Almere City O21 eindigde het duel in een doelpuntloos gelijkspel. Waar vooral Willem II O21 aansprak mocht maken op de drie punten, kreeg FC Emmen O21 een kwartier voor tijd twee goede kansen, maar invallers Joey Roufs en Yassine Bouchnafa kregen de bal niet in het doel.

FC Emmen O18 kende een lastige wedstrijd op De Oude Meerdijk tegen NAC Breda O18. De ploeg van trainer Mark Looms verloor de wedstrijd uiteindelijk met 3-5 Al in de tweede minuut kwamen de gasten uit Breda op een 0-1 voorsprong. De Emmenaren kwamen niet onder de druk vandaan en na twintig minuten stond het al 0-3. Even later deed FC Emmen O18 toch iets terug, verdediger Stefan Kuik kopte raak. Het gaf een beetje hoop, maar NAC Breda O18 maakte vlak voor de rust de 1-4. Na een uur spelen wist Jamairo Oort de aansluitingstreffer te maken, maar even later gooide NAC Breda O18 de wedstrijd op slot door de 2-5 te maken. Vijf minuten voor tijd maakte Jan Doldersum nog wel de 3-5, maar verder dan dat kwam de ploeg niet.

FC Emmen O16 is hard op weg naar promotie richting Divisie 3. De ploeg van trainer Ommar Jager wist alleen op de openingsdag niet te winnen van BFC O16 en won voor de rest alle wedstrijden. BFC O16 was afgelopen zaterdag opnieuw de tegenstander, nu op De Oude Meerdijk in Emmen. Deze keer werd er moeizaam gewonnen. Vooral het baltempo was te laag, waardoor de gasten uit Bussum aardig op de been bleven. BFC O16 kwam er zelf ook een aantal keer gevaarlijk uit, maar voor rust vielen er geen doelpunten. In de tweede helft was de beste kans ook voor BFC O16, maar de bal spatte uiteen op de lat. Na een uur spelen kwam FC Emmen O16 toch op een 1-0 voorsprong. Via Daan Lambers kwam de bal voor de voeten van Lars Miedema, die daar wel raad mee wist. Nog geen tien minuten later verdubbelde Lars Miedema de voorsprong. De spits schoot op schitterende wijze de 2-0 binnen. De wedstrijd was hierdoor beslist in het voordeel van de Emmenaren. Helemaal toen Lars Miedema ook nog de 3-0 maakte. Hij werd de man van de wedstrijd met een hattrick.

FC Emmen O15 begon goed aan de uitwedstrijd tegen Oranje Nassau Almelo O15. Binnen het kwartier scoorde de ploeg van trainer Robin Poeste via Jona Giesselink en Kyan Schoo (penalty) al twee keer. Daarna werd FC Emmen O15 wat slordig in de passing, waardoor er onnodige kansen werden weggegeven aan de thuisploeg. Waar er geen tegendoelpunten vielen waren Driven Drenthe en Pepijn van den Braak wel trefzeker, waardoor de 0-4 ruststand op het scorebord stond. In de tweede helft volgde hetzelfde spelbeeld. Via Amadou Doumbouya, Aymen Nurhussen en Coen de Bruine (tweemaal) liep FC Emmen O15 uit naar een 0-8 voorsprong. In de blessuretijd maakte Oranje Nassau Almelo O15 toch nog de eretreffer, waardoor het uiteindelijk 1-8 werd.

FC Emmen O13 is bezig aan een merkwaardig seizoen. Na vier nederlagen op rij won het team van trainer Albert-Jan van Oosten afgelopen zaterdag voor de vierde keer op rij. In Alphen aan de Rhijn won FC Emmen O13 met 0-1 van Alphense Boys O13. Het winnende doelpunt viel een kwartier voor tijd en kwam op naam van Noa de Jonge. Door de goede resultaten van de afgelopen weken is de ploeg opgeklommen naar de derde plaats in Divisie 2.