Terug naar overzicht Terug

‘Rood Wit Aan De Bal’ in nieuwe muzikale jas


Ons clublied ‘Rood Wit Aan De Bal’ is vernieuwd. In 1986 schreef Janderman van den Berg het lied op verzoek van Elly Roodenburg, destijds PR-dame van de club. Het nummer werd opgenomen met behulp van vier regionale bands en de voltallige selectie voetballers onder leiding van trainer Theo Verlangen. Het lied werd al gauw onderdeel van het repertoire van de supporters.

In 1992 produceerde Van den Berg een nieuwe versie met muzikanten van Black Lake. Het verscheen op een verzamel-cd met drie andere nummers. Daarna groeide het steeds verder uit tot een vast clublied en ook in andere stadions in Nederland kent men het “Rood Wit, Rood Wit, Rood Wit aan de bal” van FC Emmen inmiddels.

Maar na dertig jaar wilde Janderman het nummer in een nieuwe, stevigere jas steken. Voor de gitaarpartijen benaderde hij muzikant en tevens sponsor en groot supporter van de club Bernard Gepken. Hij heeft op een geweldige manier het nummer een nieuwe, moderne toekomst gegeven met een stevige rock-uitvoering. Als zangers werden Davey van der Sluis, Robin Mink en Chris de Roo benaderd en deze mannen, die allen een écht FC Emmen-hart hebben, zijn de perfecte vertolkers van “Rood Wit Aan De Bal.” Vervolgens is het gemixt door een mixer die ook voor onder andere Muse, Queens of the Stone Age en Franz Ferdinand heeft gewerkt en in New York gemasterd door een engineer die ook albums van onder andere Beastie Boys, David Bowie en Deep Purple heeft gemasterd.

We willen iedereen die heeft meegewerkt enorm bedanken!

Beluister hieronder ons vernieuwde clublied, ook op Spotify!