Terug naar overzicht Terug

FC Emmen – FC Volendam: duel van het jaar


Dit geldt ook voor FC Volendam dat tevens een gooi doet naar het algeheel kampioenschap. Ingrediënten genoeg dus voor een boeiende pot voetbal.

Omdat de periode is ingekort tot zes wedstrijden is het voor FC Emmen al de laatste wedstrijd in deze periode, de Volendammers hebben hier na nog twee te goed. De stand is erg ondoorzichtig want niemand houdt bijvoorbeeld op dit moment rekening met FC Dordrecht dat met 3 punten uit 2 wedstrijden op de dertiende plek staat in de periodestand maar bij winst in de resterende vier duels op 15 punten kan komen. Het zal nog weken duren voor dat de eindstand bekend zal zijn.

FC Emmen is dus in vorm en heeft in de laatste zeven wedstrijden slechts een keer verlies geleden. Het hoogtepunt werd afgelopen maandag bereikt door de winst in Rotterdam op Sparta. Maar ook FC Volendam mag er zijn want het is de laatste zes duels ongeslagen en pakte daar in 16 punten. Alleen gingen daar weer drie vanaf omdat Henk de Haan zijn club niet op de rails kreeg. FC Volendam ging in de laatste 12 wedstrijden slechts een maal onderuit en dat was uitgerekend tegen Sparta dat aan het IJsselmeer met 4-1 won.

De verdediging van FC Volendam is tot nu toe 38 keer gepasseerd en dat is exact het zelfde aantal als bij FC Emmen. In aanvallend opzicht liggen de verhoudingen anders want FC Volendam heeft bijna twee maal zoveel gescoord dan FC Emmen: 59 tegen 31. Bijna de helft van de Volendammer goals komen op naam van spits Jack Tuyp die al 25 keer heeft getroffen. Het is niet alleen Jack Tuyp trouwens want ook Michiel Kramer met 19 goals staat hoog op de topscorerslijst. Zelfs nummer drie Robert Muhren heeft met 9 doelpunten meer gescoord dan de beste spits van FC Emmen.

De laatste vijf ontmoetingen in Emmen hebben drie overwinningen voor FC Volendam en twee gelijke spelen opgeleverd. De laatste keer dat FC Emmen thuis van het ‘andere Oranje’ won was op 4 november toen het 4-1 werd. Dit seizoen verloor FC Emmen in Volendam met 3-2. Na een zwakke eerste helft (3-1) kwam FC Emmen sterk terug maar moest zich uiteindelijk neerleggen bij een 3-2  nederlaag.
FC Emmen speelt vrijdag in dezelfde samenstelling als afgelopen maandag: Van der Vlag; Bakkati, Maynard, Van der Linden, Kunst, Wijks, Hiariej, Velda, Almeida, Ter Heida, Rojer.


 

Antoine van der Linden moet Jack Tuyp (rechts) het scoren beletten.