FC Emmen en Jong PSV in evenwicht

FC Emmen heeft aan de uitwedstrijd tegen Jong PSV een punt over gehouden. Misschien niet direct een resultaat om juichend de terugreis te aanvaarden, aan de andere kant toch ook weer niet zo slecht omdat de jonge Eindhovenaren, deze keer versterkt met Maxime Lestienne, na de winterstop uitstekend op dreef zijn en alleen van Sparta Rotterdam verloren. Dat laatste ook nog met de minimale cijfers van 0-1.  Over de gehele wedstrijd gerekend kreeg FC Emmen wat meer mogelijkheden, optisch gezien was sprake van evenwicht.

Opvallend bij FC Emmen is dat in de laatste vijf weken de verdediging bijna niet te passeren is. Tegen Jong PSV werd het 0-0 en dat was de zesde maal in de laatste zeven duels dat doelman Dennis Telgenkamp geen tegengoal toestond. Het is zeker niet zo dat het Emmer systeem er in hoofdzaak op is gericht om doelpunten te voorkomen maar het centrale duo Marcel Seip/Jens Streutker en in de rug gesteund door doelman Telgenkamp, werkt zo hard en consequent dat er bijna geen doorkomen aan is. Aan de andere kant is er weer een aanvallend probleem want de productie is in dezelfde periode aan de magere kant met o.a. vier maal een 1-0 zege. De kansen worden wel gecreëerd, zo ook tegen Jong PSV, maar op het punt afwerking loopt het momenteel iets minder.

Derre Kwee in duel met Maxime Lestienne (11).

Jens Streutker bijt zich vast in Steven Bergwijn.

Het schot van Rick ten Voorde in de 13e minuut dat een beter lot had verdiend.

FC Emmen had aan de Herdgang in Eindhoven de eerste grote kans al na dertien minuten. Na een passje van Raymond Gyasi kreeg Rick ten Voorde de mogelijkheid om zijn ploeg op voorsprong te schieten maar schoot hard over de kruising. Het zelfde lukte een minuut later de Belg Maxime Lestienne die aan Derre Kwee een lastige tegenstander had doch ook op momenten zijn klasse liet zien. Na dik een half uur kwam er nog een mogelijkheid voor Marnix Kolder die voorlangs kopte op een voorzet van Erixon Danso. Bij Jong PSV kwam het gevaar van Steven Bergwijn en Maxime Lestienne die elkaar goed aanvulden maar toch altijd hun meerdere in de hard werkende Emmer verdediging en middenveld moesten erkennen.

Raymond Gyasi sticht gevaar voor het doel van Jong PSV.

PSV doelman Yanick van Osch is sneller bij de bal dan Erixon Danso.

Bopy Deul (voorgrond) maakte weer speelminuten (Foto’s: Gerrit Rijkens)

Ook in de tweede helft was het qua veldspel redelijk in evenwicht, alleen was FC Emmen iets gevaarlijker in de zestien. Raymond Gyasi dwong in de 55e minuut een hoekschop af, vijf minuten later werd Erixon Danso door Tim Siekman weggestuurd maar zag doelman Yannick van Osch tijdig ingrijpen. Het gevaar van de kant van Jong PSV bleef beperkt tot een hachelijk en onoverzichtelijk moment na een hoekschop waaruit voor FC Emmen net geen bloed vloeide en een kopbal net over de lat twee minuten voor tijd van spits Albert Gudmundsson. Bij FC Emmen maakten in de slotfase Boy Deul en Frank Olijve hun rentree. Olijve heeft in totaal al dertien duels dit seizoen gemist en hoopt eindelijk van de blessure zorgen bevrijd te zijn. Deul moest drie wedstrijden overslaan en had vijf minuten voor tijd het duel alsnog in Emmer voordeel kunnen beslissen. In goede positie kreeg hij echter de bal niet langs doelman Van Osch.

Jong PSV-FC Emmen 0-0. Scheidsrechter: Gerrets. Assistent-scheidsrechter: Buijense, Van Dommelen. Vierde official: De Bruijn. Gele kaart: Bergwijn, Koch (Jong PSV). Toeschouwers: 600.
Jong PSV: Van Osch; Alberto, De Wijs, Koch, Loof, Paal, Gudmundsson, Leemans, Lestienne, Bergwijn, Boljevic (80. Da Silva).
FC Emmen: Telgenkamp; Kwee, Seip, Streutker, Siekman, Mannes, Ten Voorde, Jallo (81. Olijve), Gyasi (85. Hagenauw), Kolder (75. Deul), Danso.