FC Emmen D1 wint bij FC Utrecht D1

FC Emmen A1-Argon A1 3-1
De A-jeugd van FC Emmen klom naar de derde plaats in de tweede divisie. Het won zelf met 3-1 van laagvlieger Argon A1 terwijl Be Quick 1887 A1 bij koploper De Graafschap A1 ten onder ging en daarmee de derde plaats moest afstaan aan de Emmenaren. De winst van FC Emmen A1 was verdiend hoewel de bezoekers uit Mijdrecht taai weerstand boden. Dat tegen sputteren werd pas in de 34e minuut doorbroken met de 1-0 van Matthijs Hensens nadat Jochem Scholten hem de bal panklaar voor de voeten legde. Een minuut voor de pauze verhoogde Matthijs Hensens tot 2-0 met een fraai schot op aangeven van Niels Grevink. Na de theepauze kreeg FC Emmen, dat wegens blessures een minimale selectie bezat, meerdere kansen op een hogere score. Raphael Ngendakumana bijvoorbeeld liet een drietal goede mogelijkheden liggen. Dat deed tien minuten voor tijd Jochem Scholten niet toen hij de rebound na een schot van Thijs Dallinga in de 3-0 omzette. Argon scoorde zes minuten voor tijd via Aron Bock nog de eretreffer: 3-1.
FC Emmen A1: Wolters: Van den Berg, Wielink, Komduur, Sanafikha (65. Sliedrecht), Dos Santos (75. Osazee), Bijlsma, Jochem Scholten, Grevink, Hensens., Ngendakumana (75. Dallinga).

Jochem Scholten snelt langs zijn tegenstander.

Matthijs Hensens (19) haalt uit voor de 2-0 voor FC Emmen A1

FC Emmen B1-sc Heerenveen B1 1-1
FC Emmen B1 begon aardig aan de wedstrijd, maar dat duurde hooguit een minuut of tien. Daarna was het zielloos wat de Emmenaren lieten zien. Waar de ploeg bekend om staat (strijd, passie), was in de eerste helft niet terug te zien. SC Heerenveen profiteerde hiervan en liet de bal redelijk simpel rondgaan, wat ook nog eens in kansen tot uitdrukking kwam. Gelukkig scoorden de Friezen slechts een maal. In de 19e minuut kwam een voorzet van rechts en Jesse Oliekan, de kleinste aanvaller van SC Heerenveen, stond helemaal vrij en kon binnenkoppen. Hierna bleef FC Emmen het gemakkelijk maken voor Heerenveen, die daar echter niet van profiteerden. Ruststand 0-1.

Na de rust kwam FC Emmen beter uit de kleedkamer, waar Jearl Margaritha was achtergebleven, die was vervangen door Thijs Dallinga. In de 50e minuut volgde de tweede wissel, om iets anders te gaan spelen. Nu met de punt naar achteren met nog meer druk naar voren. Het spel werd beter en speelde zich voornamelijk op de helft van sc Heerenveen af. Nog een aanvallende wissel erbij, verdediger eraf, aanvaller erbij en achterin één op één verder. Dit werd in de 72e minuut beloond na een goede aanval van FC Emmen, die werd afgerond door Thijs Oosting uit een assist van Thijs Dallinga. SC Heerenveen kreeg net voor de gelijkmaker nog een kans op de hogere voorsprong, maar die werd gemist. Via speldenprikken probeerden de Friezen het nog wel, maar de beste kansen waren voor de Drenten. Er werd echter niet meer gescoord en het eerste gelijkspel in de competitie was een feit voor FC Emmen B1.
FC Emmen B1: Robin Jalving; Matthijs Verheul (65. Freddy Quispel), Aron Timmerman, Twan Berends, Jaymie Hemme; Rob Deiman, Lorenzo Hindriks (50. Lesley Osazee), Thijs Oosting; Jearl Margaritha (41. Thijs Dallinga), Kjelt Engbers en Thom Scheper.

Thijs Oosting scoort de gelijkmaker tegen SC Heerenveen B1

Thijs Dallinga in duel met de doelman van SC Heerenveen B1.

FC Emmen o.14-MVV 0-4

SML C1-FC Emmen C1 1-2
FC Emmen C1 had het in Arnhem niet gemakkelijk tegen SML C1 maar trok uiteindelijk wel een driepunter over de streep. Het begin was wel goed en binnen tien minuten stond het 0-1 waarvoor een strafschop nodig was. De trap vanaf elfmater, na een handsbal van een SML verdediger, werd door Jordy Luchies benut: 0-1. De Emmenaren lieten vervolgens de bal te veel door het midden lopen wat de opbouw niet ten goede kwam. De thuisclub maakte gebruik van de slechtere fase van FC Emmen C1 en maakte nog voor de pauze gelijk. Hoewel het voetbal niet goed was te noemen gaf FC Emmen na de hervatting bijna geen kansen weg. Het nam zelfs nog de drie punten mee naar huis via Bas Aalderink nadat een inzet van Jordy Luchies was afgeketst.
FC Emmen C1: Haak; Luchies, Knol (Dokter), De Vries, Ebbinge, Scholte (Duinkerken), Pichel (Ploeger), Deuring (Van der Vlag), Carty, Brand.

FC Utrecht D1-FC Emmen D1 0-2
Een toch wel verrassende overwinning voor de Emmenaren omdat FC Utrecht zes punten meer had verzameld. Het verschil tussen deze twee teams werd aldus gehalveerd. FC Emmen nam na een kwartier de leiding door Koen IJpelaar die wat steun van de krachtige wind kreeg. FC Emmen D1 had als opdracht de thuisploeg snel onder druk te zetten en dat lukte aardig. Ook na rust bleef dat spelbeeld overeind hoewel FC Utrecht wel meer balbezit kreeg. FC Emmen D1 gaf echter weinig kansen weg en kon in de 55e minuut de voorsprong zelfs nog verdubbelen door toedoen van Giel Fransen: 0-2.
FC Emmen D1: Hugo Franssen; Bulder, Meijles, De Roo, Muldfer, Hulshof, IJpelaar (De Jonge), Giel Fransen (Broers), Roufs, De Vries (Dries), Nijgh.

FC Emmen D2-GVAV Rap D1 2-1
FC Emmen D2 was in de eerste helft nadrukkelijk de bovenliggende partij en wist door vroeg druk te zetten verschillende mogelijkheden te creëren. FC Emmen D2 beloonde zich zelf echter niet waardoor de ruststand 0-0 bleef. Na de rust kwam dan eindelijk de beloning voor het harde werken. Na 35 minuten kon Tim Nijmeijer de 1-0 binnen te tikken. Deze 1-0 was voor GVAV D1 het signaal om wat meer gas te geven en er ontstond een echte wedstrijd. Na 48 minuten was het FC Emmen D2 dat op 2-0 kwam door een mooi doelpunt van Kas Lamberink. GVAV D1 kwam vijf minuten voor tijd na een scherpe corner echter nog op 2-1 zodat het nog even spannend werd. Ondanks dat bleef het bij een dik verdiende 2-1 overwinning voor FC Emmen D2.
FC Emmen D2: Sibon, Meijer, Zwikker, Funke, Tempelman, Jalving, Boer (Gravelle), De Munnik, Egberts, Nijmeijer, Lamberink (Zeqiri).

Drachtster Boys E1-FC Emmen E1 0-0

FC Emmen E2-De Weide E1 3-2
Beide ploegen maken aanspraak op de tweede plaats achter het ongenaakbare DZOH E1 en maakten er ook een spannende pot van. Binnen een minuut nam FC Emmen E1 de leiding door een treffer van Joep ten Napel. De Emmenaren begonnen goed maar raakten gaande de eerste helft de draad iet wat kwijt. De rust ging daardoor in met een 1-0 stand. Alseny Cissé maakte er na de pauze 2-0 van en de strijd leek beslist. De ploeg uit Hoogeveen slaagde er echter in met goals in de 42e en de 44e minuut de stand gelijk te trekken. Vijf minuten voor het einde maakte Rinse Sietsma vervolgens de luid bejubelde winnende goal voor FC Emmen E2.