Terug naar overzicht Terug

FC Emmen wil lijn doortrekken tegen Jong PSV


FC Emmen is een zuinige club aan het worden. Van de laatste vijf wedstrijden werden er vier gewonnen en zonder uitzondering met de minimale cijfers 1-0. In de laatste zes wedstrijden incasseerde doelman Dennis Telgenkamp bovendien slechts drie goals en die vielen ook nog in één wedstrijd (Helmond Sport). Aanstaande vrijdag gaat het verder met de uitwedstrijd tegen Jong PSV. Dat belooft een pittige klus te worden want Jong PSV doet het na de winterstop voortreffelijk. Afgelopen maandag werd nipt van de aanstaande kampioen Sparta Rotterdam verloren maar daarvoor bleven de Eindhovenaren in vijf wedstrijden ongeslagen waaruit 13 punten werden gehaald. Bij FC Emmen moet noodgedwongen veel aan de opstelling worden gesleuteld. Tom Overtoom valt weg wegens hamstringklachten en Sander Rozema heeft van de tuchtcommissie een week rust voorgeschreven gekregen. Verder maakte topscorer Erixon Danso tijdens de laatste training geen al te fitte indruk maar kan vermoedelijk wel spelen. Boy Deul en Frank Olijve zijn van de blessurelijst afgevoerd maar beginnen op de bank.   


FC Emmen zal voor de tweede achtereenvolgende maal onder leiding van Gert Heerkes staan. Het hoofdtrainerschap is hem overigens bepaald niet vreemd want hij heeft tot nu toe in 141 wedstrijden als hoofdtrainer van een profclub gefungeerd. Hij begon bij Heracles met 50 wedstrijden, daarna volgden 30 duels bij Willem ll en 60 voor SC Veendam. Plus dus afgelopen maandag eentje voor FC Emmen.

Jong PSV is zoals gebruikelijk weer een doorgangshuis met intussen 38 ingezette spelers. Wel verloor de selectie van trainer Pascal Jansen in de winterstop topscorer Rai Vloet (SC Cambuur) en Moussa Sanoh (RKC Waalwijk) en deze week werd de IJslander Hjörtur Hermansson aan het Zweedse IFK Göteborg uitgeleend. Een voordeel was zonder twijfel dat het talent Steven Bergwijn na de winter weer volledig beschikbaar was. In de laatste twee wedstrijden stond ook Simon Poulsen in de basis. Opvallende jonge talenten zijn Luiz Beto da Silva, een 19-jarige Peruaan, de Zweed Ramon Pascal Lundqvist (18 jaar) en de pas zeventienjarige Italiaan Gianluca Scamacca die tot nu toe twee maal mocht invallen.

FC Emmen speelde tot dus ver twee competitieduels in Eindhoven tegen Jong PSV. Het verloor de eerste keer met 2-0 en won het afgelopen seizoen met eveneens 2-0. Als scheidsrechter is Laurents Gerrets aangewezen. De 27-jarige Rotterdammer floot tot dus ver tien duels in de Jupiler League waarin hij in totaal 34 kaarten uitdeelde. De wedstrijd behoort niet tot een periode. De vierde en laatste periode begint voor FC Emmen een week later tegen Almere City FC.