Terug naar overzicht Terug

FC Emmen en Carmelcollege verlengen partnerschap


FC Emmen en het Carmelcollege Emmen verlengen de samenwerking op het gebied van talentontwikkeling. Rector van het Carmelcollege, Hans Boers en algemeen directeur van FC Emmen, Wim Beekman, zien de jeugdopleiding als een belangrijke meerwaarde voor een actieve Drentse samenleving. De samenwerking wordt met drie jaar verlengd.


Staande van l.n.r; Bas Overweg Teamleider Carmelcollege en Paul Kamphuis manager Jeugd FC Emmen. Knielend van l.n.r: Ben Scholten en Rowin Schuiling (C-junioren FC Emmen en studenten Carmelcollege).

Binnen het voortgezet onderwijs is het Carmelcollege Emmen de enige Topsport Talentschool in Drenthe. De school mag leerlingen met een topsportstatus bepaalde vrijstellingen geven en er is een talentbegeleider die de jonge voetballers actief begeleidt bij hun studie. Daarnaast heeft het Carmelcollege in samenwerking met FC Emmen een voetbaltalentencentrum. Jonge talenten die nu nog op amateurniveau spelen, kunnen dan extra trainen onder schooltijd.

“De school is voor de jeugdopleiding van FC Emmen een belangrijke partner”, aldus een trotse Paul Kamphuis, manager jeugd FC Emmen. “Het hoofddoel van de jeugdopleiding is natuurlijk om spelers op te leiden voor het eerste elftal. Met het Carmelcollege als onderwijspartner zijn we in staat om studie en topsport optimaal te combineren en te faciliteren.”