Terug naar overzicht Terug

FC Emmen en Achilles '29 tevreden met punt


Voor drie overwinningen op een rij was het niet goed genoeg wat FC Emmen zaterdagavond in Groesbeek liet zien. Achilles ’29 bleek een taaie kluif te zijn en gaf weinig kansen weg. Maar ondanks het verlies van twee punten blijft FC Emmen meedraaien in de race om het halen van de play offs. De Emmenaren nemen weliswaar de elfde plaats in maar de afstand tot de huidige nummer zes De Graafschap bedraagt slechts twee punten. In de eerstvolgende thuiswedstrijd kan wellicht weer een stapje voorwaarts worden gedaan, het probleem is alleen dat dan koploper FC Dordrecht op bezoek komt. 
 
 
 
Oebele Schokker (29) lost Leandro Resida af. 
 
Oebele Schokker aan de bal, rechts Achilles aanvoerder Tim Verhoeven. 
 
 
De kopbal van Roland Bergkamp zou geen doel treffen. 
 
 
Peter van der Vlag maakt even een sprongetje. 
 
 
Drukte in het strafschopgebied van Achilles ’29 (Foto’s: Gerrit Rijkens). 
 
Trainer Joop Gall had zijn elftal weinig zien afdwingen. ,,Het was mooi geweest als we in de wedstrijd voor de ontmoeting tegen de koploper hier ook drie punten hadden gepakt. Maar ik had al voorspeld dat de wedstrijd tegen Achilles ’29 zwaarder zou worden dan die tegen Jong Ajax en Telstar. Het veld was ook bepaald niet in ons voordeel. Het is oneffen en aan de smalle kant waardoor onze vleugels onvoldoende in het spel kwamen. Als dat niet lukt ga je snel over tot opportunistisch voetbal maar dat leverde weinig kansen op. Na rust was het uitkijken geblazen. Achilles ’29 wachtte op onze fouten om dan toe te kunnen slaan. Ze waren toen ook agressiever en dan had het ook best mis kunnen gaan. Al met al koesteren we dit punt in de wetenschap volgende week op een goede grasmat te kunnen spelen.” Collega Francois Gesthuizen van Achilles ’29 toonde zich ook content met het puntje. ,,We hebben die gepakt tegen een ploeg die onderschat wordt.” 
 
FC Emmen begon wel ambitieus maar kon het doel van de Groesbekers niet echt vinden. Er werden nogal wat vuurpijlen richting doelman Nick Hengelmolen afgevuurd maar die misten meestal de goede richting. Een echte kans had Quenten Martinus acht minuten voor de rust maar mikte toen voorlangs. Opvallendste gebeurtenis was eigenlijk nog dat Shkodran Metaj opeens pijlsnel naar de kleedkamer rende. In hoge nood werd gedacht maar de verdediger droeg een zwarte slidingbroek onder een rode voetbalbroek en beiden moeten van de zelfde kleur zijn had scheidsrechter Otto geconstateerd. Direct na de pauze had de thuisploeg een sterke fase met een trio kansen voor topscorer Remon van Bochoven. Eentje daarvan behoorde tot de groep van niet te missen maar de Emmer doelman Peter van der Vlag verrichtte een heldendaad door de inzet te keren.
 
Bij FC Emmen was Wout Weghorst na een uur in de ploeg gekomen voor Roland Bergkamp maar ook dat kon geen omwenteling in het voordeel van de Emmenaren te weeg brengen. Vroeg in de tweede helft was Elson Almeida al geblesseerd geraakt en vervangen door Said Bakkati. Een kwartier voor tijd mocht ook Oebele Schokker zijn debuut maken. Hij loste Leandro Resida af en kreeg zelfs nog twee mogelijkheden. De mooiste daarvan was uit een vrije trap op ongeveer achttien meter voor het doel. Een ideale afstand en positie voor een linkspoot maar Schokker stuurde de bal een meter over de lat. Vier minuten extra tijd leverden vervolgens wel spannende momenten op maar geen treffers. 
 
Achilles ’29-FC Emmen 0-0. Scheidsrechter: Otto. Gele kaart: Van der Gruis, Schouw (Achilles ’29), Almeida (FC  Emmen). Toeschouwers: 1233.
Achilles ’29: Hengelman; Verhoeven, Rijnbeek, Zeller, Van der Groes (77. Sürmeli), Van Steen, Hendriks, Schouw, Thoone (86. Van der Schot), Van Bochoven, Hol.
FC Emmen: Van der Vlag; Metaj, Siekman, Luis Pedro, Almeida (51. Bakkati), Bannink, Rozema, Olijve, Martinus, Bergkamp (62. Weghorst), Resida (75. Schokker).