FC Emmen B1 in slotseconde naar winst

Elinkwijk B1-FC Emmen B1 3-4 (comp)
Koploper FC Emmen leek in Utrecht tegen een nederlaag op te lopen want twee minuten voor het einde stond het nog 3-2 voor Elinkwijk. Die stand was bereikt na een eerste helft waarin FC Emmen op achterstand kwam maar via treffers van Arthur Ymele Feudjio en Niels Grevink met een 1-2 voorsprong ging rusten. Na de pauze kreeg de thuisploeg twee strafschoppen toegewezen waarvan de eerste na een overtreding van Bram Komduur terecht was. De tweede penalty waaruit de 3-2 werd gescoord was evenwel onterecht want de overtreding was buiten de zestien. De tijd verstreek vervolgens en FC Emmen slaagde er maar niet in om minimaal weer op gelijke hoogte te komen. Tot de 78e minuut toen middenvelder Arthur Ymele Feudjio met een verwoestend schot in de kruising voor de 3-3 zorgde. In de tachtigste minuut was het Jochem Scholten die voor de bevrijdende 3-4 tekende.
FC Emmen B1: Kracht; Sliedrecht, Wielink, Komduur (50. Van Dijk), Van den Berg, Ymele Feudjio, Jochem Scholten, Grevink (41. Luiken), Smidt, Jan Scholten (60. Hensens), Ngendakumana.

Be Quick 1887 C1-FC Emmen C1 1-3 (oefenwedstrijd)
In de eerste helft speelde FC Emmen C1 onnauwkeurig met veel
foute aannames en slechte inspeelpasses. De wedstrijd was gelijkopgaand met
misschien nog wel het betere spel van de thuisploeg. Kjelt Engbers zette zijn
ploeg na een kwartier op 0-1 maar binnen de minuut stond het gelijk wat tevens de
ruststand werd. In de tweede helft speelde FC Emmen iets beter en gaf ook weinig
kansen meer weg. Toch bleef het spel onnauwkeurig. De enige hoogtepunten waren
dan ook nog de 1-2 van Kjelt Engbers en de 1-3 in de slotminuut door Ronald Gerdes
uit een goed uitgevoerde aanval over de vleugel.
FC Emmen C1: Jalving;  Hoogeveen, Hemme, Bos, Roosken, Seubers,  Hindriks (35. Mol), Oosting (55. Kallenkoot),
Van der Heide (35. Gierveld),  Engbers (55.
Dallinga), De Graaf (55. Gerdes)

NEC/FC Oss D1-FC Emmen D1 4-1 (comp)
Na een helft spelen zag het er uitstekend uit voor de Emmenaren. De ploeg speelde prima voetbal en creëerde kansen. Ben Scholte had twee goede mogelijkheden zonder een eentje te benutten terwijl Pepijn Knol ook een kans niet kon verzilveren. De thuisclub kwam wel op voorsprong die echter nog voor de rust teniet werd gedaan door een voortreffelijke vrije trap van Jordy Luchies: 1-1. In de tweede helft stond er echter een geheel ander FC Emmen in het veld. Binnen vijf minuten stond het al 3-1 voor de thuisploeg waarbij de goals te gemakkelijk werden weggeven. Een nieuwe verdedigingsfout leidde ook nog de 4-1 in waarmee de strijd was gestreden.
FC Emmen D1: Borg: Haak, De Vries, Luchies, Dokter, Scholte, Ebbinge (Mink), Brand, Knol, Aalderink, Lie-a-Lien (Van der Vlag).

LTC E1-Emmen E1 8-4 (oefenwedstrijd)
Emmen E1 oefende tegen het Asser LTC E1 dat met louter tweedejaars aantrad. De Emmenaren werden in het begin overlopen en binnen een kwartier stond het 4-0. Daarna pakte Emmen E1 het beter op en Florian Zegiri verkleinde tot 4-1. Voor rust kon ook Kas Lamberink scoren, maar LTC E1 deed er nog een schepje bovenop wat een 7-2 russtand tot gevolg had. Na rust lieten de Emmenaren passie en strijd zien en er werd ook aardig gecombineerd. Emmen E1 scoorde twee maal via Melvin Falke en Damien Zwikker. Ook LTC E1 scoorde nog een keer en bracht daarmee de eindstand op 8-4.