Terug naar overzicht Terug

FC Emmen doet het goed in fan onderzoek


In het Fan Onderzoek over het Jupiler League seizoen 2014/15 krijgt FC Emmen op diverse onderdelen goede cijfers. Het jaarlijkse Fan Onderzoek komt uit een samenwerkingsverband van de KNVB, ECV (Eredivisie), CED (Eerste divisie) en FBO (Federatie Betaald Voetbal Organisaties). 

Op het onderdeel Klantvriendelijkheid, waaronder de beveiliging medewerkers, stewards en catering medewerkers vallen, scoorde FC Emmen 78 procent waarmee het op een gedeelde tweede plek met Sparta Rotterdam staat. FC Volendam staat met 79 procent op de eerste positie. Ook in de catering neemt FC Emmen met 60 procent de tweede plaats in achter FC Volendam (75 procent) terwijl FC Eindhoven als derde staat geklasseerd. Bij Veiligheid/Sportiviteit/Respect scoort FC Emmen honderd procent, ook Roda JC en Helmond Sport werden met honderd procent gewaardeerd.


Uit het Fan Onderzoek bleek tevens dat slechts tien procent van de bezoekers van het vrouwelijke geslacht is. Van de bezoekers heeft maar liefst 68 procent ooit zelf gevoetbald. Actieve voetballers maken 18 procent van het totaal uit, 14 procent heeft nooit tegen een bal getrapt. De toeschouwers blijken zich ook bijzonder veilig te voelen, 96 procent voelt zich meestal of altijd veilig in de stadions.