Terug naar overzicht Terug

FC Emmen met fitte selectie naar FC Oss


Het elftal waarmee FC Emmen vrijdag aan de competitie begint, kent geen echte verrassingen. Op zich niet zo verbazingwekkend omdat de keuze momenteel nog beperkt is. De zoektocht naar versterkingen is in volle gang maar voorlopig moet trainer Marcel Keizer roeien met de riemen die hij heeft. Die zijn overigens best van goede kwaliteit want met de elf spelers die hij vrijdag tegen FC Oss laat beginnen is niets mis. In de achterste lijn is Derre Kwee voorlopig de vervanger van de langdurig geblesseerde Tim Siekman. Wellicht een klein tikkeltje verrassend is dat Boy Deul mogelijk in de basis begint omdat hij in de voorbereiding weinig heeft gespeeld. Met 45 minuten tegen Bargeres en een uur tegen Jong FC Utrecht maakte hij van de basisspelers de minste speelminuten. ,,Hij is fit”, zegt trainer Marcel Keizer. ,,In het begin van de voorbereiding kreeg hij op het gras wat last van een knie maar hij heeft toch bijna alle trainingen mee gemaakt.” De keepers lijken in een kunstmatige regenbui te trainen.

Links de Sloveense proefspeler Stefan Smiljanic.

Trainer Marcel Keizer confereert met zijn basiselftal.

In vergelijking met het elftal waarmee FC Emmen vermoedelijk – trainer Marcel Keizer geeft vooraf geen opstelling prijs – het vorig seizoen de competitie begon ( 1-1 tegen De Graafschap) telt de huidige formatie een half dozijn nieuwelingen met doelman Dennis Telgenkamp, de verdedigers Derre Kwee en Johan Kulhan en de aanvallers Erixon Danso, Marnix Kolder en Rick ten Voorde. Bij tegenstander FC Oss , dat vorig seizoen de competitie opende met een 4-0 nederlaag tegen FC Volendam, zijn acht van de elf basisspelers van toen gebleven. Net als bij FC Emmen zijn de belangrijkste doelpuntenmakers echter wel verdwenen. Kevin van Veen was met de winterstop al vertrokken en Jonathan Opoku werd door VVV-Venlo overgenomen.

FC Emmen heeft zoals bekend ook aardig wat scorend vermogen ingeleverd maar heeft met Kolder, Ten Voorde en Danso kwaliteit in huis gehaald die dat verlies kunnen compenseren. Dat geldt ook voor FC Oss dat de 19-jarige Seku Conneh uit Sittard haalde die met een matig elftal negen maal scoorde. FC Oss heeft ook de als zorgenkind bekend staande Alvin Fortes onder de vleugels genomen en hij zal vermoedelijk ook in de basis staan.

Voor Bart de Groot lijkt langzamerhand een einde aan zijn blessureperiode te komen. De verdediger had lang last van een heupblessure maar heeft na een bezoek aan het KNVB centrum in Zeist groen licht gekregen om de training weer op te bouwen. Verder had FC Emmen weer een speler op proef met de Sloveense aanvaller Stefan Smiljanic maar hij komt niet in aanmerking voor een contract.

Vermoedelijke opstelling FC Emmen: Telgenkamp; Jallo, Seip, Kwee, Kulhan, Olijve, Deul, Rozema, Ten Voorde, Kolder, Danso.
FC Oss; Hengelman; Jochem Jansen, Ket, Stuij van den Herik, Van der Sluijs; Dennis Janssen, Kamaci, Roshanali; Bakx, Conneh, Fortes.