FC Emmen start seizoen met driepunter in Oss

FC Emmen is het seizoen uitstekend van start gegaan met een 3-0 overwinning in Oss. Een driepunter die wellicht wat de uitslag betreft een tikkeltje te hoog is uitgevallen maar een kniesoor die daarover zeurt. Tenminste vanuit Emmer kant gezien, bij de tegenpartij was het een ander verhaal want FC Oss treurde over het missen van een redelijk aantal kansen.

Voor nieuwe trainer Marcel Keizer en zijn staf was de eerste wedstrijd van het seizoen natuurlijk iets waarnaar met spanning werd uitgezien. Het smeden van een nieuw elftal kost meestal even tijd maar desondanks toch met een duidelijke winst beginnen geeft opluchting. Het wil echter niet zeggen dat er louter tevredenheid in het Emmer kamp was. Marcel Keizer was uiteraard verguld met de punten maar had wel tekortkomingen gezien. ,,De uitvoering was niet goed. In de eerste helft was het te veel een heen en weer getrapt waarin we ook zo maar achter hadden kunnen staan. Dat we later wat meer grip op de wedstrijd kregen had ook te maken met die plotselinge 0-1 van Boy Deul. In de rust hebben we er op gewezen dat we te slordig aan de bal waren geweest en afgesproken compacter te spelen. Op het begin van de tweede helft na lukte dat wel en die strafschop plus een rode kaart hielp natuurlijk ook. Niettemin geeft die 0-3 het spelbeeld niet weer.”

Marnix Kolder stuit op doelman Hengelman.

Marcel Seip springt er boven uit.

In de eerste helft oogde vooral het spel van FC Emmen rommelig. Veel balverlies omdat soms passes over hooguit tien meter niet aan kwamen en slordig uitverdedigen zorgden er voor dat FC Oss in de beginfase behoorlijk wat kansen afdwong. Doelman Dennis Telgenkamp kreeg in zijn debuut voor FC Emmen ruimschoots de gelegenheid om zijn kwaliteiten te tonen en deed dat in het eerste kwartier overtuigend. FC Oss kreeg goede kansen via Kamaci, Conneh en Roshanali maar Telgenkamp gaf geen krimp. Marcel Seip hielp ook nog een handje door een inzet te blokkeren zodat FC Emmen de beginfase zonder kleerscheuren door kwam. Na een klein half uur kreeg het duel voor FC Emmen een positieve wending door een fraaie uithaal van Boy Deul die vanaf een meter of twintig doelman Nick Hengelman volstrekt kansloos liet: 0-1. FC  Emmen ging met die voorsprong rusten maar had daar wel een redding van Johan Kulhan op de eigen doellijn voor nodig.

Erixon Danso (11) is gevloerd. Strafschop en rood voor Jeffrey Ket (links).

Frank Olijve (met fles) in overleg met Marcel Keizer.

Rick ten Voorde laat zich niet van de bal af zetten (Foto’s: Bennie Wolbers)

Het begin van de tweede helft was weer voor FC Oss. FC Emmen liet zich onder druk zetten en ook doelman Telgenkamp reageerde enkele malen ietwat onzeker. Maar na een kleine tien minuten draaide het duel definitief in het voordeel van de Emmenaren. Erixon Danso trok na een snelle counter het strafschopgebied binnen maar werd door verdediger Jeffrey Ket gevloerd. Strafschop voor FC Emmen en rood voor dader Ket. Marnix Kolder is de man voor de strafschoppen en deed dat perfect:0-2. FC Emmen controleerde daarna het duel grotendeels hoewel het zo tussen de 66e en 70e minuut nog even in de problemen kwam. Jochem Jansen was met een goede kopstoot dichtbij een treffer maar doelman Telgenkamp tikte de inzet over de lat. Met de komst van Jurjan Mannes voor de moegestreden Boy Deul kreeg FC Emmen weer frisse moed en Mannes stond direct mede aan de basis van de 0-3 die door Erixon Danso werd gescoord: 0-3. FC Oss had zeker een goaltje verdiend en leek die kort voor tijd ook te krijgen maar de kopbal van Istvan Bakx vanuit goede positie miste het doel.

FC Oss-FC Emmen 0-3. 28. Deul 0-1, 54. Kolder 0-2 (strafschop), 72. Danso 0-3. Scheidsrechter: Lindhout. Rode kaart: 53. Ket (FC Oss). Toeschouwers: 1987.
FC Oss; Hengelman;  Van der Sluijs (69. Kok), Ket, Stuy van den Herik,  Jochem Jansen, Roshanali, Dennis Janssen, Kamaci, Bakx, Conneh (75. Van Eijma), Fortes (55. Balk).
FC Emmen; Telgenkamp; Kulhan, Seip, Kwee, Jallo, Rozema (88. Baric),  Deul (71. Mannes), Danso, Olijve, Ten Voorde, Kolder (82. Hagenauw).