FC Emmen D1 pakt punten in Genemuiden

Tubantia A1-FC Emmen A1 0-3
FC Emmen had het niet gemakkelijk in Hengelo. De ploeg speelde matig en kwam erg moeilijk aan scoren toe ondanks een redelijk snelle voorsprong. Na een kwartier spelen was het Derian Reinders die na aangeven van Matthijs Hensens de 0-1 scoorde. Reinders was terug van een blessure maar trainer Theo ten Caat kon nog niet beschikken over Niels Grevink, Justin Mulder en Daniel Sanafikha. Na de 0-1 leek er wat angst in de ploeg te sluipen en de thuisploeg begon in een goed resultaat te geloven. Het duurde tot de 78e minuut voordat FC Emmen A1 aan die illusie een einde maakte met de 0-2. Lars Baas scoorde toen met een schot van afstand die via binnenkant paal doel trof. In de voorlaatste minuut bepaalde Rik Graver de eindstand op 0-3 mede dankzij aangeven van Matthijs Hensens.
FC Emmen A1: Schrik; Berens, Bangura, Komduur, Smidt, Nijkamp, Ndayisaba (46. Wolters), Padding (78. Graver), Henhsens, Reinders, Baas.

FC Emmen B1-Argon B1 4-0
Een verdiende overwinning hoewel ook zwaar bevochten want de gasten uit Mijdrecht boden goed partij. De Emmenaren hadden een goede start want Remco Bos scoorde al na dertien minuten spelen de 1-0. Negen minuten later verhoogde Kjelt Engbers tot 2-0 na een communicatiefout in de Argon defensie. Tot aan de rust werd er niet meer gescoord hoewel de Emmenaren wel diverse kansen kregen. Direct na de pauze liet Jan Scholten alleen voor de doelman een kans liggen om de voorsprong tot 3-0 te vergroten maar slaagde er niet in de sluitpost te passweren. Vervolgens duurde het een bijna een half uur voordat de 3-0 kon worden genoteerd. De maker was invaller Lorenzo Hindriks na een assist van Jochem Scholten. Drie minuten voor het einde kreeg FC Emmen verdediger Frank Fokke de handen op elkaar voor een prachtige goal. Hij mikte vanaf zeker 45 meter de bal over de Argon doelman: 4-0.
FC Emmen B1: Scherpen: Sliedrecht, Fokke, Wielink, Berends, Bijlsma, Bos, Jochem Scholten, Jan Scholten (65. Hindriks), Engbers, Van den Berg (73. Gierveld).

De neuzen staan allemaal in dezelfde richting.

Mark van den Berg lanceert een voorzet.

GVAV Rap. C1-FC Emmen C1 1-0

SC Genemuiden D1-FC Emmen D1 0-3
Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat FC Emmen D1 de betere ploeg was. Dat resulteerde in de 12e miniuut in een doelpunt van Jerany Lie-a-Lien. Daarna liet FC Emmen na om het af te maken, kansen waren er genoeg. SC Genemuiden putte daar moed uit en ging er vol voor. Toch kreeg Emmen nog steeds de beste kansen. Na 50 minuten kon Andrej Alilovic eindelijk de 0-2 tegen de touwen schieten. Daardoor was het verzet van SC Genemuiden gebroken en kwam het niet meer van de eigen helft af. Na 58 minuten was het Jerany Lie-a-Lien die de 0-3 liet aantekenen. Al met al een verdiende overwinning van de D1.
FC Emmen D1: Justin van der Werff, Bas Seubers (Milan Oelen), Bjorn Klaassens, Luke Dokter, Stef Jagt (Toine Slor), Rowin Schuiling, Jerany Lie a Lien, Björn Plaggenborg (Andrej Alilovic), Quincy Gall, Leon Draisma (Roan Gierveld), Vince Abad (Lars Dijk)

SJO De Held D1-FC Emmen D2 0-2
Fc Emmen D2 heeft zich aan kop van de tweede divisie genesteld, maar hier bij moet wel worden aangeteken dat de concurrenten nog een wedstrijd moeten inhalen. Anders dan de stand doet vermoeden werd er een regelmatige overwinning behaald op laagvlieger De Held uit Hoogkerk. Voor rust strafte Damian de Vries getreuzel in de defensie van de tegenstander beheerst af. Vijf minuten voor rust was het linksback Vincent de Roo die met een knal van 25 meter de keeper verschalkte. Na de rust beperkte De Held zich tot verdedigen en de inbreng van keeper Dion Beks kwam niet verder dan wat terugspeel ballen. Kansen waren er nog voor Edgar Meijles, Giel Fransen en Tim Mulder, maar het vizier stond niet op scherp.
FC Emmen D2: Beks; Bulder, Jakobs, Sieljes, De Roo, Hulshof (Meijles),  De Jonge (IJpelaar), De Vries, Sem Janssen, Nijgh (Franssen), Mulder

Emmen E1 (FC Emmen E1)-Urk E1 5-6
De eerste nederlaag voor FC Emmen E1 tegen een fysiek sterk Urk. De eerste helft was duidelijk voor FC Emmen E1 en werden er veel kansen gecreëerd. FC Emmen E1 vergat zichzelf te belonen en scoorde maar één keer evenals Urk E1, zodat de ruststand 1-1 was. In de tweede helft scoorde Urk E1 twee maal uit counters en kwam verrassend op 1-3. FC Emmen kwam goed terug en boog de stand om naar een 5-3 voorsprong en met nog vijf minuten te spelen leek de winst binnen. Echter het venijn zat in de staart en in de laatste drie minuten trok Urk E1 aan het langste eind door met drie doelpunten de 5-6 overwinning binnen te slepen. Voor FC Emmen E1 scoorden: Florian Zegiri (3x), Kas Lamberink en Jort Jalving.