Terug naar overzicht Terug

FC Emmen-Almere City FC: alleen winnen telt


FC Emmen tegen Almere City FC is de wedstrijd van het jaar tot dus ver wat de thuisclub betreft. Bij winst wordt de eerste plaats in de strijd om de tweede periode overgenomen en gaat FC Emmen een geweldig slotstuk van het jaar 2014 tegemoet. Er volgt dan nog de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam en FC Volendam komt in Emmen op bezoek op de laatste speeldag in de periode.


De spanning is om te snijden in de tweede periode. Naast Almere City en FC Emmen doet ook nog Roda JC volop mee. De Limburgers hebben een zelfde puntentotaal als FC Emmen maar het doelsaldo is in het voordeel van de Emmenaren met plus achttien terwijl Roda JC plus acht heeft. Dat gaat natuurlijk pas tellen op het einde van de periode want er zijn na maandagavond nog twee wedstrijden te gaan. Roda JC krijgt NEC Nijmegen nog op bezoek terwijl het ook nog uit moet naar VVV-Venlo. Almere City heeft op papier nog een betrekkelijk gemakkelijk schema met duels tegen Fortuna Sittard en Jong PSV.

De winnaar van FC Emmen-Almere City is hoe dan ook koploper in de tweede periode, de verliezer moet afhaken. Almere City FC was aanvankelijk aan een onopvallend seizoen bezig. Op 3 oktober j.l. verloor het thuis van NEC en stond toen op de achttiende plaats. Daarna kreeg de formatie van trainer Fred Grim plotsklaps de geest en won vijf op een rij met o.a. overwinningen op FC Volendam, RKC Waalwijk en sensationeel ook bij Roda JC. Afgelopen vrijdag liep het voor het eerst in de periode verliespunten op door thuis gelijk te spelen tegen Jong Ajax. Opvallendste speler bij de Polderbewoners is spits Vincent Janssen, de geboren Ossenaar heeft al tien keer gescoord en staat volop in de belangstelling. Vorig seizoen scoorde hij zowel in eigen huis als in Emmen tegen FC Emmen. Jerge Hoefdraad lijkt echter de aanvaller in vorm met drie goals in de laatste vier wedstrijden.

Opvallend bij FC Emmen is natuurlijk het gemak waarmee wordt gescoord. Na vijftien wedstrijden staan er al 42 goals op de staat van dienst. Vorig seizoen was dat na evenzovele wedstrijden met 21 exact de helft! Het aantal doelpunten tegen bleef ongeveer op het zelfde niveau: nu 22 toen 20 na vijftien wedstrijden.