FC Emmen D1 maakt halve dozijn vol tegen NEC D1

FC Emmen B1-FC Volendam B2 2-3
FC Emmen B1 deed slechte zaken met het oog op het kampioenschap in de tweede divisie. Het speelde ook een zeer matige wedstrijd hoewel het wel de steun kreeg van een snelle voorsprong. Al na vijftien seconden lag de bal achter de Volendammer keeper. Matthijs Hensens was de maker van de openingsgoal. FC Emmen B1 kon echter niet doordrukken en keek bij het ingaan van de rust tegen een 1-2 achterstand aan. FC Volendam vergrootte na de thee de voorsprong tot 1-3. Matthjijs Hensens verkleinde twintig minuten voor tijd tot 2-3. De slotfase stond geheel in het teken van een Emmer offensief maar tot doelpunten leidde dat niet.
FC Emmen B1: Knigge; Sliedrecht, Wielink, Komduur, Van den Berg, Ymele Feudjio, Jochem Scholten, Grevink, Hensens, Smidt, Ngendakumana.

Emmen E1-KZC ’08 6-1
Vanaf de aftrap combineerde Emmen E1 er lustig op los en dat resulteerde in een aantal mooie aanvallen, waaruit  twee keer werd gescoord door Florian Zegiri. Frank Wiegers kon vervolgens na mooi samenspel de 3-0 ruststand aantekenen.
Na de rust was het wat minder sprankelend en kwam KZC E1 wat beter in de wedstrijd. Ondanks dat scoorde Frank Wiegers de 4-0. KZC deed vervolgens wat terug: 4-1. Emmen E1 kwam echter geen moment verder in de problemen en pakte het initiatief terug. Florian Zegiri en Damien Zwikker brachten de eindstand op 6-1. Een dikverdiende overwinning waarbij er bij vlagen goed voetbal werd gespeeld. Volgende week zaterdag speelt Emmen E1 de thuiswedstrijd tegen koploper Urk E1.

FC Groningen C1-FC Emmen C1 3-1
Hekkensluiter FC Emmen C1 had een goede slag kunnen slaan bij winst op het een plaats hoger genoteerde FC Groningen maar kon die ambitie niet waarmaken. ,,Als we aan degradatie wilden ontkomen hadden we moeten winnen”, zei coach Rick Slor. ,,Maar FC Groningen was gewoon beter. Wij hebben er wel voor gestreden en alles gegeven maar meer zat er niet in.” Wel namen de Emmenaren nog de leiding via een treffer van Thijs Oosting na een kwartier voetballen maar via een 2-1 ruststand trokken de Groningers met 3-1 aan het langste einde.
FC Emmen C1: Jalving; Hoogeveen, Timmerman, Hemme, Bos, Berends, Hindriks (Seubers), Oosting, Gierveld (Dallinga),Engbers, Van der Heide.

FC Emmen D1-NEC D1 6-1
FC Emmen D1 speelde tegen de D-jeugd van de amateurvereniging NEC een prima wedstrijd die werd gelardeerd met stuk voor stuk fraaie doelpunten. Het begon al in de derde minuut toen Shane Dokter een voorzet van Pepijn Knol binnen kopte. De 2-0 kwam op naam van Pepijn Knol die na diep te zijn gestuurd de Nijmeegse goalie met een mooie boogbal klopte. De 3-0 werd door Kjeltil Brand gescoord. Hij ving de bal keurig op en stuurde de bal vervolgens ineens langs de NEC sluitpost: 3-0. Na rust trok aanvoerder Bas Aalderink de aandacht toen hij vanaf een meter of 25 doeltreffend uithaalde. Na een eveneens bezienswaardige tegengoal in de 35e minuut nam linkerspits Shane Dokter de 5-1 en 6-1 voor zijn rekening. De eerste na een mooie voorzet van Jerany Lie-a-Lien en de tweede uit een flitsend uitgevoerde counter.
FC Emmen D1: Borg (46. Van der Werf); Van der Vlag (38. Van Aken), Luchies, De Vries, Haak, Brand (38. Mink), Ebbinge, Scholte, Knol (40. Lie-a-Lien), Aalderink, Dokter.

Beelden uit FC Emmen D1-NEC D1

FC Emmen D2-Velocitas D1 4-1.
FC Emmen D2 begon slap, de eerste twaalf minuten was de tegenstander scherper in de duels en kwam dan ook verdiend op voorsprong. Daarna pakte FC Emmen D2 meer het initiatief en dit resulteerde in een drietal fraaie kansen die niet werden benut. Mark Pomper voorkwam bij een counter van Velocitas nog een tweede goal maar na 25 minuten viel eindelijk de verdiende gelijkmaker. Revelino Slagveer scoorde van twintig meter met een bekeken boogbal net onder de lat.
Na de rust was FC Emmen D2 duidelijk de betere ploeg. Er werd hard gewerkt en bij vlagen ook goed samengespeeld. Uit een aanval over rechts scoorde Joey Roufs de 2-1. Joey Roufs zorgde ook voor de 3-1 uit een aanval door het centrum. Revelino Slagveer bepaalde de eindstand op 4-1. Hijverraste hij de keeper van Velocitas in de korte hoek.
FC Emmen D2: Mark Pomper, Bas Seubers, Luke Dokter, Andrej Allilovic, Stef Jagt, Rowin Schuiling, Joey Roufs (Dani Jansen), Leon Draisma, Revelino Slagveer (Remko Meijer), Roan Gierveld (Quincy Gall), Toine Slor (Bjorn