Terug naar overzicht Terug

A-jeugd FC Emmen de terechte kampioen


Geheel volgens de verwachting hebben de A-junioren van FC Emmen het kampioenschap in de vierde divisie behaald. Er werd thuis met 7-0 van de grootste concurrent GVAV Rapiditas gewonnen en dat was ruim voldoende om met nog drie wedstrijden te gaan een feestje te bouwen.


De selectie van trainer Claus Boekweg, geassisteerd door de assistenten Hans Kamphuis en Richard Jansen, teammanager Bert Boekholt en verzorger Klaas van der Weide, had maar een opdracht en dat was kampioen worden om daardoor te promoveren naar de derde divisie. Het was geen probleem. Vanaf de eerste speeldag hebben de Emmenaren bovenaan gestaan en behaalden ongeslagen de titel. De kampioenswedstrijd was de zevende overwinning op rij in 2014 en bovendien zonder een enkele tegengoal. De teller wat het aantal gescoorde goals betreft staat nu op 97 dus kan worden aangenomen dat in de resterende drie partijen de honderd gemakkelijk wordt overschreden.

Justin Mulder probeert GVAV doelman Tolman te omzeilen.

Stefan Kikkert claimt tevergeefs een strafschop.

Bernardo Veenvliet in duel met de Groninger Pheifer (13).

GVAV  was niet van plan het FC Emmen A1 gemakkelijk te maken maar kreeg al in de vierde minuut de 1-0 om de oren. Verdediger Maurice Kampman kopte raak uit een vrije trap van Lars Baas. Het duurde ruim een kwartier voor de 2-0 kon worden genoteerd die werd gescoord door Ahmed Ndayisaba na aangeven van uitblinker Justin Mulder. Ahmed Ndayisaba was ook verantwoordelijk voor de 3-0 hoewel met een gelukje. Hij schoot tegen de doelman op en kreeg de bal in de rebound weer voor de voeten waarop het ronde ding over de doellijn rolde: 3-0.

Na rust scoorde Justin Mulder de 4-0 en 5-0 en raakte ook nog eens de paal. Uit een voorzet van Bernardo Veenvliet tikte vervolgens Stefan Kikkert de 6-0 binnen en rechterverdediger Rik Graver bepaalde met een diagonaal schot de eindstand 0- 7-0.

Rechts staan jeugdcoördinator Joseph Oosting, voorzitter Theo van de A van de supportersvereniging Rood Wit en algemeen-direchter Wim Beekman klaar om de bloemen uit te delen.

 

De kampioenen.

FC Emmen A1-GVAV Rap. A1 7-0. 4. Kampman 1-0, 22. Ndayisaba 2-0, 33. Ndayisaba 3-0, 44. Mulder 4-0, 62. Mulder 5-0, 68. Kikkert 6-0, 86. Graver 7-0. Scheidsrechter: Garic. Toeschouwers: 300.
FC Emmen A1: Schrik; Graver, Kampman, Baas, Bangura, Boekholt (46. Berens), Gall (59. Baardink), Mulder, Ndayisaba (46. Kikkert), Padding (59. Wolters), Barrie (46. Veenvliet).