FC Emmen D1 levert stuntwerk

GVAV Rap. A1-FC Emmen A1 1-7
Nummer drie GVAV Rapiditas is een van de concurrenten van FC Emmen A1 voor de titel maar kon dat niet waarmaken. De Stadjers hikten na een helft spelen al tegen een 0-3 achterstand aan tegen een FC Emmen dat volgens trainer Claus Boekweg wel betere wedstrijden had gespeeld. ,,Het ging niet gemakkelijk, het was ondanks de hoge uitslag een moeizame vertoning.” Dave Padding was de man van de wedstrijd met vier doelpunten. In de 14e en 32e minuut schoot hij FC Emmen naar een 0-2 voorsprong. Justin Mulder voegde daar nog een derde treffer aan toe. Dave Padding trof na een uur spelen voor de derde maal doel en Hardold Wolters en Ahmed Ndayisaba maakte het halve dozijn vol. GVAV mocht iets terug via een benutte strafswchop waarna Dave Padding FC Emmen op 1-7 zette.
FC Emmen A1: Schrik; Graver, Kampman, Baas, Bangura (60. Veenvliet), Boekholt, Yuksel (46. Wolters), Padding, Gall (70. Baardink), Mulder, Kikkert (46. Ndayisaba).

FC Emmen B1-Schalkhaar B1 2-1
Wat op papier een makkie leek, koploper FC Emmen tegen de nog puntloze rode lantaarndrager Schalkhaar B1, werd in de praktijk een uiterst moeizame overwinning voor de thuisploeg. Het begon nog wel naar wens want al in de tweede minuut opende Jos Smidt de score. De tweede Emmer goal liet vervolgens twintig minuten op zich wachten maar in de 23e minuut was het opnieuw Smidt die scoorde hoewel met optimale medewerking van de blunderende Schalkhaar sluitpost. Het spel van de Emmenaren was niet bepaald hoogstaand en twee minuten voor rust liet het bovendien Schalkhaar naderbij komen toen Bram van der Linden met een pegel van grote afstand doelman Rick Knigge versloeg: 2-1. Na de rust liep het ook niet echt bij FC Emmen B1 dat wel het fortuin naar zich toe had getrokken. David Klopman raakte eerst namens de gasten de paal, kreeg kort daarna een levensgrote kans op de 2-2 maar schoot naast. Ook zijn ploeggenoot Givan Werkhoven zag geen kans een goede mogelijkheid te verzilveren. FC Emmen kreeg in de tweede helft nauwelijks kansen en mocht blij zijn dat scheidsrechter Moes na vijf minuten extra tijd affloot.
FC Emmen B1: Knigge; Sliedrecht (50. Luiken), Wielink, Komduur (60. Fokke), Van Dijk (50. Van den Berg), Ymele Feudjio, Koudenburg, Jochem Scholten, Hensens (60. Jan scholten), Grevink 50. Klaver), Smidt.

AZ C1-FC Emmen C1 3-1
FC Emmen C1 was als team zeker niet minder dan AZ C1, maar de individuele kwaliteiten bij AZ maakten het verschil. Waar de Emmenaren in de eerste helft uit een vijftal grote kansen niet konden scoren, lukte dat AZ wel. Een voorzet, vanuit een individuele actie vanaf de rechterkant bij AZ, kon de spits ongedekt inschieten 1-0. Al vlot in de tweede helft kwam FC Emmen C1 op gelijke hoogte. Na een goede actie en voorzet van Dorjani van der Heide kon Thijs Oosting bij de eerste paal goed inschieten 1-1. Kort daarna was het wederom Dorjani van der Heide, die zich met een knappe actie vrijspeelde en de bal naar de verste hoek krulde, Echter redde de keeper van AZ fantastisch. Eigenlijk direct daarna maakte AZ 2-1 en 3-1 via 2 hele goede individuele acties, waarbij FC Emmen een beetje stond te kijken.
FC Emmen C1:  Scherpen; Hoogeveen, Hemme, De Graaf, Bos, Seubers (48.  Hinderiks), Berends, (55. Zwaagstra),  Oosting (55. Gerdes), Dallinga (48. Gierveld), Engbers (55. Kallenkoot), Van der Heide

FC Emmen D1-FC Groningen D1 4-2
Volgens de stand op de ranglijst leek FC Emmen D1 een kansloze missie tegemoet te gaan tegen het nog zonder puntverlies zijnde FC Groningen. Maar het tegenovergestelde gebeurde, FC Emmen speelde een prima wedstrijd en liet zien dat de vorm stijgende is. Coach Paul Kamstra: ,,We zijn ondanks die nul punten in de eerdere wedstrijden nooit echt weggespeeld en het begint nu beter te draaien.” FC Emmen nam voor rust een 2-0 voorsprong door Jop van Aken, na voorbereidend werk van Bas Aalderink en Kjetil Brand, en Bas Aalderink die met een lob scoorde. De Groningers waren hiermee echter nog niet geslagen en kwamen nog voor de pauze op gelijke hoogte via Mark Ploeger en Joshua Sion uit een strafschop. Het spel golfde na de hervatting aanvankelijk op een neer maar geleidelijk aan trok FC Emmen de wedstrijd naar zich toe. Zeven minuten voor tijd scoorde Kjetil Brand uit de rebound 3-2 en Jerany Lie-A-Lien bepaalde de eindstand na aangeven van Bas Aalderink op de luid bejubelde 4-2.
FC Emmen D1: Borg; Haak, De Vries, Luchies, Van der Vlag (Dokter), Ebbinge (Scholte), Brand, (Draisma), Aalderink, Lie-A-Lien, Knol, Van Aken.

Velocitas D1-FC Emmen D2 3-3
FC Emmen begon goed aan de wedstrijd, bij balbezit werd het veld goed groot gemaakt en middenvelder Andrej Alilovic kon op deze manier de bal kwijt. Hierdoor werden de vleugelspelers Revelino Slagveer en Dani Jansen steeds goed in het spel betrokken. Velocitas probeerde wel te voetballen maar dat werd goed verstoord door FC Emmen. Gevaarlijk werden de Groningers alleen door Emmer fouten. En deze momenten leverden ook gelijk doelpunten op. De 1-0 ontstond door niet goed verdedigen aan de linkerkant waardoor de spits ongehinderd keeper Mark Pomper kon passeren. Even was er een moment dat Velocitas leek door te pakken maar eigenlijk speelde FC Emmen D2 daarvoor te goed. Een aanval door het midden via Quincy Gall werd goed afgerond door Joey Roeffs, 1-1. FC Emmen bleef prima voetballen en kwam zowaar door Revelino Slagveer op 1-2. Maar weer was er een moment van niet opletten waardoor Velocitas eenvoudig de 2-2 kon aantekenen. Na de rust ging FC Emmen door met goed voetballen. Met Boy Pieper voor Quincy Gall en Bjorn Plaggenborg voor Revelino Slagveer ging FC Emmen op jacht naar de winst. Die leek er ook te komen door een prima spitsengoal van Boy Pieper. Na een afgeslagen corner kon Velocitas via de counter echter alsnog en onverdiend de gelijkmaker aantekenen.

KZC ’08 E1-Emmen E1 2-6
Vanaf de aftrap was het Emmen E1 dat de lakens uitdeelde. De verdediging van KZC E1 werd voortdurend onder druk gezet. Dat resulteerde in de 0-1 na zeven minuten door Jort Jalving. Emmen E1 was los en er werd mooi gecombineerd. Na een voorzet op maat wist opnieuw Jort Jalving met een kopbal de keeper te verschalken, 0-2. Na dertien minuten kon KZC E1 in een spaarzame tegenaanval iets terugdoen en bracht de stand op 1-2. Emmen E1 bleef echter druk zetten en na een kwartier was het opnieuw Jort Jalving die scoorde en zijn hattrick voltooide, 1-3. Na de rust kwam KZC E1 opzetten maar kon een aantal kansen niet te verzilveren. Emmen E1 wist onder de druk uit te komen en Florian Zegiri scoorde 1-4. Dit was de definitieve genadeklap voor KZC E1 en Jort Jalving verhoogde tot 1-5 en 1-6. Vlak voor tijd kon KZC de 2-6 scoren.
Emmen E1: Deniz Sertyurek: Damien Zwikker, Kas Lamberink, Melvin Falke, Lars Meijer, Piet Teuben, Florian Zegiri, Jort Jalving, Jeremiah Ridderbusch, Wouter Sibon, Frank Wiegers.