Terug naar overzicht Terug

Dinsdag bekerkraker FC Emmen-IJsselmeervogels


 Een simpele, maar tevens loodzware opdracht want de Vogels beschikken over een uitstekende en ervaren selectie. De ploeg uit Spakenburg bereikte de derde ronde door Helmond Sport met 3-2 uit te schakelen. Een opvallende prestatie omdat IJsselmeervogels aanvankelijk op een 0-2 achterstand stond.  FC Emmen is zo ver gekomen door hoofdklasser SV Deurne met 2-0 te kloppen.

FC Emmen-trainer Joop Gall heeft afgelopen zaterdag IJsselmeervogels met 2-0 zien winnen bij Scheveningen en heeft geconstateerd, wat hij ongetwijfeld ook al vermoedde, dat FC Emmen aan de komende tegenstander een zware kluif zal hebben. Scheveningen werd echter niet weggespeeld maar liet nogal wat kansen liggen, zo trof het twee maal de paal. De Spakenburgers zijn in de competitie inmiddels al zeven wedstrijden achtereen ongeslagen. Vooral de laatste drie duels waren imponerend met negen punten en doelcijfers van 14 voor en 4 tegen. De laatste nederlaag, en ook enige tot nu toe, was op 31 augustus bij ONS Sneek. Voor de KNVB beker werd in de eerste ronde met 3-0 van FC Lienden gewonnen.

De formatie uit Spakenburg telt een groot aantal spelers met behoorlijk wat ervaring in het betaalde voetbal. De spitsen Achmed Ahahaoui en Selmo Kurbegovic hebben bijvoorbeeld clubs als VVV, Sparta, FC Volendam, Haarlem, FC Eindhoven en Telstar gediend. Zo zijn er meer ex-profs als Kevin Huijsman, Nick Kuipers, Arnoud van Toor, Bennie van Noord, Gino Mommers en Dennis Hollart. Ook ex-Emmenaren Bas van den Brink en Stanley Tailor zitten in de selectie maar zullen in Emmen waarschijnlijk niet aan de bak komen. Bas van den Brink, lang geblesseerd geweest, zat tegen Scheveningen wel weer op de bank. Topscorer is Thomas Verheijdt, een jonge spits die bij ADO Den Haag heeft gespeeld. Er zit overigens met Maikel de Harder slechts één Spakenburger in de ploeg. Trainer Gert Kruys weet ook wat er in het profvoetbal te koop is en heeft de ‘Vogels’ na een slecht jaar 2012/13, waarin het slechts als twaalfde eindigde, weer in de lucht gekregen. ,,Er gaan dinsdag dertien bussen supporters mee naar Emmen en voor die mensen gaan we de broek van onze kont knokken”, beloofde Kruys.
FC Emmen: Van der Vlag; Almeida, Luis Pedro, Siekman, Metaj, Olijve, Rozema, Bannink, Resida, Bergkamp, Martinus.
IJsselmeervogels: Zonneveld; Tol, Van Noord, Kuipers, Rutgers, Hollart, De Harder, Van Toor, Ahahaoui, Verheijdt, Kurbegovic.


 

IJsselmeervogels heeft een grote en fanatieke aanhang.