Terug naar overzicht Terug

Roland Bergkamp zet FC Emmen op winst


De stand opmaken op een vrijdagavond is niet helemaal eerlijk omdat de speelrondes in de Jupiler League tegenwoordig vaak over vier dagen worden uitgesmeerd. FC Emmen heeft door de winst op Almere City nu de vierde plek in bezit genomen maar bijvoorbeeld Sparta Rotterdam, dat een plaats lager staat, heeft op dit moment twee wedstrijden minder gespeeld. Toevallig is Sparta de eerstvolgende tegenstander van FC Emmen in de competitie wat dus de volgende week zaterdag een echte topper belooft te worden. 


 

Roland Bergkamp was de man van de wedstrijd. Hier scoort hij de 2-0.

 

Tim Siekman ziet het niet meer zo zitten en werd later vervangen (Foto’s: Gerrit Rijkens).

FC Emmen begon flitsend want al in de eerste minuut was het dichtbij de openingstreffer. Trainer Joop Gall: ,,We begonnen scherp. Resida trok naar binnen en gaf af maar had beter zelf door kunnen gaan.” De kans ging verloren en daarmee moest het Emmer publiek het voorlopig doen. Gall: ,,Het was een van onze mindere eerste helften tot nu toe. Ik vind nog steeds dat Almere geen slechte ploeg heeft maar het mocht te gemakkelijk van ons de bal rond spelen.” Pas in de 34e minuut werd FC Emmen weer echt gevaarlijk maar dat had eigenlijk de 1-0 moeten zijn. Alexander Bannink kwam vrij te staan maar via doelman Marco van Duin ging zijn inzet net naast. Vijf minuten later werd Joop Gall gedwongen om de halve achterste lijn te vervangen. Elson Almeida had buikklachten en Tim Siekman zag niet meer helder nadat hij een bal in het gezicht had gekregen. Vervangers Bart de Groot en Kevin Görtz konden het karwei prima aan maar het was natuurlijk zonde in  zo’n vroeg stadium twee defensieve wissels te moeten toepassen. Met kort na de wissel een mislukte boogbal van Leandro Resida was in de eerste helft de kous wat FC Emmen betrof af. Almere had in fasen wel meer balbezit maar serieuze kansen waren niet te ontdekken.

 

Almere doelman Marco van Duin stompt de bal weg voor de kopgrage Emmenaren.

 

Bart de Groot viel zes minuten voor de thee in (Foto’s: Boudewijn Benting).

Roland Bergkamp staat weliswaar niet bekend als een doelpuntenmachine maar in vier doldwaze minuten kort na de rust besliste hij met twee goals in feite het duel. Aan de eerste goal was zijn aandeel feitelijk gering. Een schot van Quenten Martinus in de zestien vloog via het lichaam van Bergkamp langs doelman Van Duin: 1-0. De 2-0 werd met een fraaie pass van Leandro Resida ingeleid die door Bergkamp bij de tweede paal even fraai werd ingeschoten: 2-0. Het tot dan toe wat saaie duel was opeens tot leven gekomen en er was zelfs nog een mogelijkheid op de 3-0 maar het schot van Frank Olijve ging net over de kruising. FC Emmen was vervolgens dreigend via de vleugels hoewel de solistische pogingen van Resida en Martinus ook vaak mislukten. In de slotfase moest FC Emmen nog oppassen omdat het te simpel een tegentreffer toestond. Shkodran Metaj lette even niet op waardoor Enzio Boldewijn kon voorzetten waarna spits Vincent Jansen voor de afronding zorgde.

 

 

Peter van der Vlag wordt gepasseerd door Vincent Jansen (19). Foto’s: Gerrit Rijkens..

Met nog zes minuten en wat later bleek drie extra minuten te gaan had dit nog problemen kunnen opleveren maar die bleven uit. Leandro Resida had zelfs nog de 3-1 kunnen scoren maar schoot in vrije positie voorlangs. Joop Gall was uiteindelijk tevreden. ,,Het was moeizaam vanavond maar dat we zo een wedstrijd winnend kunnen afsluiten is ook een kwaliteit.” 

FC Emmen-Almere City FC 2-1. 47. Bergkamp 1-0, 51. Bergkamp 2-0, 84. Jansen 2-1. Scheidsrechter: Van den Heuvel. Gele kaart: Olijve, Siekman (FC Emmen), Sven Nieuwpoort (Almere City FC). Toeschouwers: 2335.
FC Emmen: Van der Vlag; Almeida (39. Görtz), Luis Pedro, Siekman (39. De Groot), Metaj, Olijve, Rozema, Bannink, Resida, Bergkamp, Martinus.
Almere City FC: Van Duin; Lars Nieuwpoort, Toet, Faik (67. De Wit), Lilipaly, Sven Nieuwpoort, Oost (75. Kip), Receveur (75. Plet), Dissels, Jansen, Boldewijn.