Terug naar overzicht Terug

FC Emmen C1 schiet met scherp tegen Frisia


De 4-2 nederlaag in Leeuwarden was de enige verliesbeurt van FC Emmen C1 in de competitie en was te wijten aan een inschattingsfout. Daarvan was deze keer geen sprake hoewel er in de eerste helft even sprake van een mogelijk gelijk opgaand duel was. FC Emmen C1 liet de gasten namelijk bij een 3-0 voorsprong door enkele slordigheden tot 3-2 terug komen. Door een keepersfout aan Frisia zijde kon de rust toch met een 4-2 stand worden afgesloten. Na de pauze was Raphael Ngendakumana in het veld gekomen voor Kjelt Engbers en die vormde met Jochem Scholten een dodelijke combinatie. De razendsnelle vleugelspits leverde de assists voor vijf goals van Jochem Scholten die in totaal op zes kwam plus nog een voornaam aandeel in een zevende goal die uiteindelijk op naam van de Friese doelman kwam. Raphael Ngendakumana scoorde zelf twee maal waarvan zijn 8-3 de honderdste competitiegoal van FC Emmen C1 was.
Voor FC Emmen C1 is het seizoen nog niet voorbij. Komende maandag speelt het namelijk in Winschoten de halve finale wedstrijd voor de noordelijke districtsbeker tegen WVV C1. Aanvang: 14.30 uur.

Het scoreverloop: Jochem Scholten 1-0, Jordy Gierveld 2-0, Frank Fokke 3-0, Pieri 3-1, Houkes 3-2, Steven Hoekstra 4-2 (eigen doel), Jochem Scholten 5-2, Jochem Scholten 6-2, Jordy Gierveld 7-2, Twan Berends 7-3 (eigen doel), Raphael Ngendakumana 8-3, Jordy Gierveld 9-3, Jochem Scholten  10-3, Dario de Lange 10-4, Jordy Gierveld  11-4, Jochem Scholten 12-4, Jochem Scholten 13-4, Raphael Ngendakumana 14-4.
FC Emmen C1: Knigge; Hoogeveen, Hemme, Bos, Timmer, Gierveld, Engbers (36. Ngendakumana), Jochem Scholten, Fokke (25. Luiken), De Graaf, Berends.