FC Emmen schiet 15 maal raak tegen DVC '59

Met de spelers van FC Emmen was de afspraak gemaakt dat tenminste twaalf maal gescoord moest worden, zo niet zou vrijdag nog een training worden ingelast. Na een helft spelen was dat doel al aardig in het zicht met een 0-8 tussenstand. Opvallendste speler in deze helft was Norair Mamedov die vier van de eerste vijf doelpunten voor FC Emmen scoorde. De kersverse vierdeklasser uit Nieuw Dordrecht weerde zich prima met aan het hoofd doelman Patrick Schonewille maar kon het doel niet langer dan een kwartier schoon houden. In de tweede helft scoorde DVC ’59 bij een 0-12 stand tegen. Marco Doek versloeg met een licht van richting veranderd schot doelman Bart Woering.
DVC ’59-FC Emmen 1-15 (0-8). 16. Mamedov 0-1, 17. Weghorst 0-2, 28. Mamedov 0-3, 29. Mamedov 0-4, 37. Mamedov 0-5, 39. Wijks 0-6, 41. Bannink 0-7, 42. Maynard 0-8, 49. Hiariej 0-9, 53. Rojer 0-10, 54. Ter Heide 0-11, 65. Hiariej 0-12, 75. Doek 1-12, 76. Almubarai 1-13, 80. Ter Heide 1-13, 87. Rojer 1-15. Scheidsrechter: Holties. Toeschouwers: 250.
FC Emmen, eerste helft: Woering; Cijntje, Görtz, Maynard, Shakison, Bannink, Mamedov, Metaj, Wijks, Weghorst, Worm.
Tweede helft: Woering; Cijntje, Maynard (71. Görtz), Kunst, Sterk, Metaj, Hiariej, Almubaraki, Rojer, Ter Heide, Jones.

FC Emmen aanvoerder Bart Woering (rechts) overhandigt het cadeau van FC Emmen ter gelegenheid van het kampioenschap van DVC ’59: het shirt met de handtekeningen van de selectie.

Angelo Cijntje (rechts) speelde negentig minuten.

Bart Woering stond de hele wedstrijd in het Emmer doel.

Norair Mamedov (links) scoorde vier goals in de beginfase (Foto’s: Bennie Wolbers).