FC Emmen C1 naar bekerfinale

Tegenstander BBC C1 speelt in de hoofdklasse N waarin het op de vierde plaats staat. In de halve finale wonnen de Friezen nipt van Roden C1. De eindstrijd tegen de jeugdcombinatie BBC (samenwerkingsverband tussen de clubs Bergum en BCV) wordt op het sportpark Het Koningsland in Bergum (Burgum in het Fries) gehouden. Aanvang: 16.00 uur.

De wedstrijd tegen WVV C1 in Winschoten was gezapig partijtje tegen een tegenstander die niet bij machte was veel weerstand te bieden. In de beginfase leek het nog ergens op maar al snel nam FC Emmen het heft in handen en was het eenrichtingsverkeer richting het doel van WVV. Na tien minuten maakte Raphael Ngendakumana met een individuele actie vanaf rechts de 0-1. Na goed voorbereidend werk van Kain Hoogeveen scoorde Jochem Scholten de 0-2. FC Emmen zette toen even goed aan en met een goed afstandsschot met links bepaalde Kjelt Engbers de ruststand op 0-3. Diep in de tweede helft bepaalde Jesper de Graaf de eindstand op 0-4.

vv Emmen B1 heeft zich niet in de eerste divisie kunnen handhaven. Na 0-0 in de thuiswedstrijd werd de return in Zwolle tegen PEC Zwolle met 5-2 verloren. FC Emmen B1 zal daarom het komende seizoen in de tweede divisie moeten beginnen.