FC Emmen besluit competitie met nederlaag

Een goed seizoen met een goed resultaat afsluiten was ongetwijfeld het doel voor FC Emmen maar het is er niet van gekomen. Fortuna Sittard ging met de punten aan de haal dankzij een 2-1 overwinning. FC Emmen eindigde daardoor op de zevende plek.

Erixon Danso haalt uit voor de 1-0

Jurjan Mannes zoekt de drukte op.

Jordy van Deelen probeert doelman Kaya te passeren (Foto’s: Boudewijn Benting)

Een wedstrijd tussen twee ploegen waarin eigenlijk niets meer op het spel staat, hoeft niet vervelend te zijn. Dat bewezen FC Emmen en Fortuna Sittard vrijdagavond. Het tempo lag behoorlijk hoog met in de eerste helft een dominanter FC Emmen dat al in de achtste minuut had kunnen of moeten scoren. Uit een messcherpe counter werd Rick ten Voorde door Boy Deul gelanceerd en dook vrij voor doelman Ferhat Kaya op. Hij schoot echter recht tegen de Limburgse sluitpost op. Kort daarop had Fortuna via verdediger Mares een mogelijkheid maar hij werkte de bal vanaf een meter of vijf over het doel. Negen minuten later kwam FC Emmen op voorsprong en door wie anders dan topscorer Erixon Danso. Hij haalde vanaf een meter of twintig de trekker over en doelman Kaya was kansloos. FC Emmen kreeg nog meer goede mogelijkheden. Een kogel van grote afstand van Tom Overtoom werd net over getikt en kort voor rust kreeg Jordy van Deelen de kans om zijn ploeg op een grotere voorsprong te zetten maar zijn schot miste de noodzakelijke zuiverheid.

Marcel Seip controleert met matchwinner Lars Hutten in de buurt.

Luc Mares (19) had hier kunnen scoren.

De tussenstanden op de andere velden wisselden intussen. In het begin leek MVV Maastricht de volgende tegenstander, later was FC Volendam de voornaamste kandidaat. FC Emmen kon daar echter geen invloed op uitoefenen maar was wel gebrand op een driepunter tegen laagvlieger Fortuna Sittard. Die gretigheid kostte FC Emmen de gelijkmaker na dik een uur spelen. Fortuna maakte gebruik van zwak verdedigen aan Emmer zijde en Lars Hutten bracht zijn ploeg op gelijke hoogte. FC Emmen had daarvoor overigens via Rick ten Voorde en Johan Kulhan kansen onbenut gelaten. De Emmer verdediging begon echter scheuren te vertonen. In de play offs ontbreken in de eerste wedstrijd Seip en Siekman maar trainer Gert Heerkes liet Marcel Seip tegen Fortuna staan terwijl Jordy van Deelen als linksback fungeerde en Derre Kwee centraal naast Seip acteerde. Fortuna zette in de tweede helft veel druk op die laatste lijn van FC Emmen de herhaaldelijk wankelde. De dreiging van de Limburgers leidde zelfs een tweede treffer van Lars Hutten die koppend bij de tweede paal uit de eerste en enige hoekschop van Fortuna scoorde. Doelman Telgenkamp zag daarbij niet superieur uit.

Johan Kulhan wordt door Joeri Schroyen gevloerd.

Lars Hutten (rechts) kan vrij inkoppen (Foto’s: Gerrit Rijkens)

MVV was inmiddels als komende tegenstander uit beeld geraakt door de standen op de andere velden. FC Volendam stond intussen op voorsprong en ging FC Emmen passeren en omdat Almere City en MVV eveneens op winst stonden, was Almere City FC de eerstvolgende uitdaging voor de Emmenaren. En dat bleef zo. Gert Heerkes gebruikte nog al zijn wisselmogelijkheden zonder resultaat, wel teisterde Boy Deul nog een keertje de dwarslat, waardoor FC Emmen de competitie afsloot met drie achtereenvolgende nederlagen. ,,We wilden de competitie met een goed gevoel afsluiten”, aldus trainer Heerkes. ,,In het eerste half uur hebben we dat ook laten zien. In de tweede helft zag je het duel langzaam weglopen. Het leek alsof ze al met komende maandag bezig waren. Maar ondanks de derde achtereenvolgende nederlaag heb ik alle vertrouwen in maandag.”

FC Emmen-Fortuna Sittard 1-2. 19. Danso 1-0, 64. Hutten 1-1, 80. Hutten 1-2. Scheidsrechter: Gerrets. Gele kaart: Briels, Schroyen (Fortuna Sittard). Toeschouwers: 4032.
FC Emmen: Telgenkamp; Kulhan, Kwee, Seip, Van Deelen, Mannes, Overtoom (59. Olijve), Rozema (78. Gyasi), Ten Voorde (66. Kolder), Deul, Danso.
Fortuna Sittard: Kaya; Schroyen, Mares, De Regt, Roumen, Loen (70. Vankan), Briels, Van Son, Saddiki (78. Belkassin), Hutten, Lagouireh).