FC Emmen B1 promoveert naar de eredivisie

FC Emmen B1 had nog een puntje nodig voor promotie naar de eredivisie: het hoogste podium voor de B-jeugd. Dat puntje werd zaterdag behaald door thuis met 0-0 gelijk te spelen tegen Brabant United B1. De B-jeugd van FC Emmen speelde voor het laatst in het seizoen 2003/04 in de eredivisie.

FC Emmen B1-Brabant United B1 0-0
Om dat ene nodige puntje te behalen moest FC Emmen B1 tot op de bodem gaan. De Brabantse combinatie met Waalwijk als thuisbasis speelde een sterke partij en stond bijna geen doelrijpe mogelijkheden toe. Dat was zeker in de eerste helft het geval waar de beste kans voor de bezoekers was toen Max Kappen namens Brabant United  de lat trof. FC Emmen B1 werkte hard maar de talentvolle steunpilaren als Thijs Oosting, Thom Scheper en Kjelt Engbers konden geen openingen creëren. Dat beeld bleef ook lang in de tweede helft overeind tot ongeveer een uur spelen toen FC Emmen druk ging zetten. Het begon met een vrije trap van Lorenzo Hindriks op een aantrekkelijke afstand maar het schot ging naast.  Nu moest Brabant United opeens alle zeilen bijzetten maar een minuut of vijf voor het einde had het ook 0-1 kunnen staan. Doelman Kjell Scherpen behoedde echter met een geweldige redding zijn ploeg voor een achterstand. Aan de andere kant was Thijs Oosting, die te geforceerd speelde, een wereldgoal gelukt met een boogbal van grote afstand over de te ver voor zijn goal staande doelman maar de bal ging net naast. Het bleef spannend en scheidsrechter Huisman telde ook nog zes minuten extra tijd bij voor de bescheiden jubel bij de Emmenaren kon los barsten.
FC Emmen B1: Scherpen; Hemme, Hindriks (75. Roosken), Berends, Osazee, Deiman, Oosting (79. Zwaagstra), Van der Heide, Margaritha (47, Dallinga, 80. Quispel), Scheper, Engbers.

Joseph Oosting was niet succesvol.

Aanvoerder Kjelt Engbers wordt stevig aangepakt.

Thom Scheper in een duel verwikkeld.

Coach Rick Slor brengt kort voor het einde nog Ruben Roosken in.

FC Emmen A1-De Meern A1 4-1
FC Emmen A1 hoopt met nog een wedstrijd te gaan nog steeds op deelname aan de nacompetitie. De uitslagen van de concurrenten waren niet ongunstig maar FC Emmen heeft het toch niet helemaal in eigen hand. Een probleem is ook dat het op de laatste wedstrijddag op bezoek moet bij kampioen De Graafschap A1. Het duel tegen De Meern eindigde in een duidelijke zege hoewel het niveau voor verbetering vatbaar was. Vooral in de tweede helft lieten de Emmenaren tal van goede gelegenheden om de score uit te bouwen onbenut. Jochem Scholten opende tien minuten voor de pauze de score na een prima aanval via Sander de Grote en Tyson dos Santos. Raphael Ngendakumana die al vroeg moest invallen voor de geblesseerde Emil Bijlsma bepaalde ruststand op 2-0. Drie minuten na de thee kreeg De Meern een strafschop in de schoot geworpen. Aan de basis stond een foute pass van De Grote. De strafschop werd echter ruim over geschoten. Jochem Scholten kon vervolgens indirect uit een vrije trap tot 3-0 verhogen maar Ouarghi verkleinde tot 3-1. Na een overtreding op Raphael Ngendakumana mocht ook FC Emmen A1 een strafschop nemen maar die werd door Tyson dos Santos over geschoten. Raphael Ngendakumana was een minuut voor het einde wel succesvol met de 4-1.
FC Emmen A1: Wolters; Van den Berg (68. Smidt), Wielink, Komduur, Sanafikha, Luiken (46. Jan Scholten), Bijlsma (34. Ngendakumana), Dos Santos, De Grote, Hensens (42. Van Dijk), Jochem Scholten.

PEC Zwolle D1-FC Emmen D1 1-0
FC Emmen had wel iets meer verdiend dan de nipte nederlaag tegen de Zwollenaren. Het had daarvoor ook de mogelijkheid toen het een minuut voor rust een strafschop kreeg toegewezen na een handsbal. Boy Nijgh mikte echter vanaf de witte stip naast. Het was daarvoor een open wedstrijd waarin aan FC Emmen D1 zijde iedereen speeltijd kreeg. In plaats van een voorsprong kwam FC Emmen D1 tien minuten voor het einde op een 1-0 achterstand. Het schot van net buiten de zestien leek echter houdbaar. PEC Zwolle maakte aan de bal een wat vaardiger indruk maar een gelijkspel was volgens coach Robin Witte toch wel verdiend geweest.

FC Emmen D2-Flevo Boys 1-1.
De eerste helft was in het voordeel van Flevo Boys deat goed combineerde en er een aantal keren gevaarlijk uitkwam. In de 25ste minuut scoorde Flevo Boys D1 uit een corner na een uitstekende kopbal. De 0-1 werd ook de ruststand. Na de rust tapte FC Emmen D2 uit een ander vaatje. De tegenstander werd opgejaagd, er werd compacter gespeeld en beter gecombineerd. Dit leidde in de 37ste minuut tot de 1-1 door een doelpunt van Vincent de Munnik. Na de 1-1 zette FC Emmen D2 nog wel aan, maar het bleef uiteindelijk bij de 1-1 wat een goede afspiegeling was van de veldverhouding.
FC Emmen D2: Sibon, Meijer (Kuipers), Zwikker, Funke, Tempelman, Boer (Gravelle), Egberts, Nijmeijer, de Munnik, Zegiri (Jalving), Lamberink (Ridderbusch).

Excelsior o.14-FC Emmen o.14 3-1
De Emmenaren waren niet goed bij de les want binnen een halve minuut stond het al 1-0. FC Emmen werd op eigen helft vastgezet en kwam bijna niet van de eigen helft af. In de 13e minuut verhoogde de thuisclub tot 2-0. Daarna kwam er iets meer rust in het Emmer spel maar kansen ontstonden daardoor niet. Na de pauze het zelfde beeld en de 3-0 na een kwartier was dan ook logisch. Onverwachts scoorde FC Emmen echter toch tegen toen Jeroen Welles uit wellicht buitenspelpositie de 3-1 liet aantekenen. Mede door goed keeperswerk van Yme Meijer bleef deze stand tot het laatste fluitsignaal staan.