Terug naar overzicht Terug

FC Emmen bekert voor tweede maal tegen VVOG


Op 10 augustus 2002 waren deze ploegen aan elkaar gekoppeld in de eerste ronde van wat toen de Amstel Cup heette. Op de Meerdijk in Emmen werd het een niet opvallende maar nuttige 4-0 zege voor Emmen. De uitslag op zich was dus niet echt sensationeel maar het verloop wel. Beide partijen beëindigden de wedstrijd namelijk met slechts negen spelers. Drie speelden de wedstrijd wegens rode kaarten niet uit, terwijl een vierde naar de kant moest na een blessure en zijn ploeg al drie maal had gewisseld.
Een van de drie rode kaart ontvangers speelt nog steeds namelijk Antoine van der Linden. Hij kreeg tijdens Emmen-VVOG slaande ruzie met VVOG’er Greg Wondel na een harde charge van laatstgenoemde die eveneens rood kreeg. Emmen-trainer Hennie Spijkerman vond de actie van zijn verdediger niet erg professioneel. Voor dit incident was de Harderwijker Teunis Kramer al met rood vertrokken. De vierde speler die de wedstrijd niet kon uitspelen was het jonge Emmer talent Bas Sibum. Hij had na een onfortuinlijke botsing een bloedende hoofdwond opgelopen die in het Scheper ziekenhuis moest worden gehecht. Het duel werd door slechts 962 toeschouwers bijgewoond.
Het huidige VVOG wordt getraind door Dwight Lodeweges die een oude bekende van Joop Gall is. Joop Gall was zijn assistent in de tijd dat Lodeweges hoofdtrainer bij FC Groningen was. Lodeweges was vorig jaar ook eerste kandidaat bij Go Ahead Eagles, toen hij afviel was er plaats voor Joop Gall. VVOG begon de huidige competitie redelijk met een gelijkspel en een overwinning, maar in de derde wedstrijd ging het mis toen uit met 6-0 van Sparta Nijkerk werd verloren. Een snelle rode kaart vormde de indeling tot deze fikse nederlaag. Zaterdag zou een herstel moeten volgen in de derby thuis tegen het Ermeloër DVS ’33 maar ook dit liep uit op een nederlaag (0-3).
In de selectie van VVOG zit met Dada Bugera een speler met een FC Emmen verleden. De spits van Congolese afkomst speelde vanaf de B-jeugd tot en met de beloften in Emmen, maar kon de laatste stap net niet maken. Hij speelde daarna o.a in het Duitse Schüttorf ’09 en bij DETO Vriezenveen. Vorig seizoen stapte hij over naar VVOG.
 
Bas Sibum wordt na een onfortuinlijke botsing afgevoerd tijdens Emmen-VVOG in 2002.