FC Emmen C1 en D1 komen beiden tot winst

FC Emmen C1-PH Almelo C1 4-1 (1-0)

Over de eerste helft was FC Emmen coach Henk Venema niet erg te spreken. ,,Het was moeizaam en erg onrustig.” Wel kwam FC Emmen op voorsprong door toedoen van Jan Scholten na voorbereidend werk van Raphael Ngendakumana. Na een paar omzettingen, Twan Berends en Lorenzo Hindriks voor Rico Witzand en Rogier Luiken, liep het in de tweede helft aanmerkelijk beter. Twan Berends nam de 2-0 en 3-0 voor zijn rekening. De 3-0 was een fraai schot net onder de lat. Jochem Scholten scoorde namens FC Emmen de 4-0 waarna de gasten nog de eretreffer lieten noteren. Bij de Emmer formatie speelden de eerstejaars Lorenzo Hindriks en Kain Hoogeveen een prima partij.
FC Emmen C1: Knigge; Hoogeveen, Fokke, Bos, Timmer (Hemme), Jan Scholten, Luiken (Hindriks), Jochem Scholten, Ngendakumana, Engbers, Witzand (Berends).
De Graafschap D1-FC Emmen D1 0-3 (0-2)
FC Emmen D1 ging flitsend van start want al binnen tien minuten spelen was een 2-0 voorsprong genomen. Uit een voorzet van Thijs Dallionga had Ruben Roosken in de vijfde minuut de score geopend. Zo’n drie minuten later ging de doelman van de Doetinchemmers in de fout en die werd door Tom Seubers afgestraft: 0-2. Daarna zakte het niveau bij de Emmenaren. ,,Er zat te weinig beweging in”, vond trainer Paul Kamstra. ,,In de tweede helft zat er meer beleving in en kregen we diverse goede kansen. Het probleem was dat er te weinig werd gescoord.” Thijs Dallinga scoorde uiteindelijk de 0-3 maar had er meer kunnen maken.
FC Emmen D1: Scherpen; Zwaagstra (Ebbinge), De Vries, Seubers, Timmerman, Luchies (Langeland), Oosting, Aalderink, Gerdes (Knol), Dallinga, Roosken (Scholte).