FC Emmen bekert verder na winst op OFC

FC Emmen heeft zich ten koste van OFC geplaatst voor de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. In Oostzaan werd het 1-3 voor de bezoekers. Al vroeg in de wedstrijd opende Reuven Niemeijer de score, waarna de Emmenaren in de tweede helft uitliepen door twee benutte penalties van Glenn Bijl. In de slotfase deed OFC via Rachid el Yaghmouri wat terug.

Als de derde divisionist had OFC niets te verliezen tegen eredivisionist FC Emmen. De thuisploeg begon moedig en kreeg een aantal kansjes, maar niets waar Kjell Scherpen van in de war raakte. Al in de tiende minuut opende  Niemeijer de score voor de Drenten. Hij ontving de bal van Keziah Veendorp en uit de stuit passeerde hij doelman Koroglu met een slim balletje: 0-1.

Meteen na de openingstreffer kreeg OFC via spits Reda Kharchouch de kans op de gelijkmaker, maar hij schoot naast. Ook kregen beide ploegen een aantal corners, maar deze werden niet erg gevaarlijk.

Ondanks de voorsprong hadden de Emmenaren het niet makkelijk. Het veld was ontzettend droog en daardoor bleef het baltempo wat te laag om door de hechte defensie van OFC te breken. Daardoor stond het ook bij rust nog 0-1 voor de Emmenaren en was de wedstrijd dus nog zeker niet gelopen.

Strafschoppen in de tweede helft

In de tweede helft ging OFC dan ook weer voor de gelijkmaker, maar zonder succes. Tien minuten na rust werd Henk Bos neergehaald in het strafschopgebied van de thuisploeg en scheidsrechter Luca Cantineau wees naar de stip. Bijl, al twee keer trefzeker in de eredivisie, ging achter de bal staan en hij liet de doelman kansloos met een hard schot in de linkerbovenhoek.

Met 0-2 leek de wedstrijd gespeeld maar OFC bleef op zoek gaan naar een treffer, gesteund door het thuispubliek.

Tien minuten voor tijd werd een aanval van FC Emmen onderbroken door een overtreding Luciano Slagveer binnen de zestien en de Emmenaren kregen opnieuw een penalty. Bijl nam ook deze voor zijn rekening en rondde koeltjes af: 0-3.

De wedstrijd was gespeeld, maar OFC scoorde nog een eretreffer. Via Kharchouch kwam de bal bij El Yaghmouri, die er 1-3 van maakte.

In extremis kreeg Slagveer nog een kans om er 1-4 van te maken, toen doelman Koroglu ver uit zijn doel kwam. Het afstandschot van de Emmenaar belandde echter naast het doel.

Door de overwinning in Oostzaan is FC Emmen een ronde verder in de TOTO KNVB Beker. Zaterdag zal de loting plaatsvinden.

Na de wedstrijd heeft de selectie van FC Emmen gegeten in Oostzaan, aangeboden door het bijzonder gastvrije OFC.

Komende zondag speelt de ploeg van Dick Lukkien de tweede uitwedstrijd van deze week, dan is Heracles Almelo om 12:15 uur de tegenstander. Tickets voor deze wedstrijd zijn nog verkrijgbaar tot vrijdag 13:00 uur.